Инициативата, която се осъществи със съдействието на Община Видин, е

...
Инициативата, която се осъществи със съдействието на Община Видин, е
Коментари Харесай

Медоносни дръвчета засадиха във Видин 

Инициативата, която се реализира със съдействието на Община Видин, е на комерсиална верига „ Кауфланд “, откъдето осигуриха и фиданките. В засаждането им се включиха чиновници на видинския филиал на компанията, като експертна помощ им оказаха чиновници от отдел „ Екология “ в общинската администрация.

​Медоносните дръвчета ще обогатят дървесното многообразие в три публични пространства в града – до постройката на Общината, наоколо до Съдебната палата и в региона на Епиграфския център, срещукрепостта „ Баба Вида “. „ В момента тече и залесителна акция на Общината – планували сме засаждане на доста други дръвчета в града, като при определянето на местата на тези фиданки сме се съобразили с това. Оттук нататък ние ще поемем грижите за развъждането на дръвчетата “, изясни инж. Владимир Петков, младши специалист „ Техническа инфраструктура и благоустрояване “ в общинската администрация.

​Георги Иванов, шеф на видинския филиал на комерсиалната верига, изясни, че акцията е част от акция, която цели запазване на биоразнообразието и спасяването на пчелите. „ Искам да благодаря на Община Видин за подадената ръка. Възнамеряваме актуалната екоинициатива да я продължим и отсега нататък, с други планувани мероприятия в града “, сподели Иванов.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР