Инфраструктурата на САЩ се разпада и се нуждае от много

...
Инфраструктурата на САЩ се разпада и се нуждае от много
Коментари Харесай

Американската инфраструктура е пред разпад, необходими са много пари за ремонт

Инфраструктурата на Съединени американски щати се разпада и се нуждае от доста пари, с цел да я оправи

Главният изпълнителен шеф на Tesla и сериен бизнесмен, Елон Мъск възнамерява за жителите на Лос Анджелис бъдеще, в което пътуват, употребявайки система от високоскоростни тунели подземен, с цел да избегнат трафика.

Амбициозната концепция не е единствено фантазия, само че се нуждае от големи суми федерално финансиране, с цел да се трансформира в действителност.

" Това е безусловно осъществимо. Това е инфраструктурата на бъдещето ", декларира изпълнителният шеф на Американското общество на строителните инженери (ASCE) Том Смит за предлаганата подземна транспортна мрежа.

" Има доста нововъведения, които са устойчиви, които можем да използваме, хиперлууп и подземни тунели е единствено един образец, " споделя Смит в неотдавнашно изявление за CNBC.

И до момента в който има доста благоприятни условия за сполучливи бъдещи планове, Американското общество на строителните инженери дава на Съединените щати настояща цялостна оценка " D + " (3+) в последния си отчет за инфраструктурата през 2017 година " D + " е " доста неприятен резултат ". "

Лошата оценка " за жалост отразява неналичието на вложения в инфраструктура. Ние разчитаме на работата, свършена от предходните генерации ", споделя той.

ASCE има група от строителни инженери, които проучват данните от федералното държавно управление в 16 категории, като създават " отчетната карта " на всеки четири години.

" Преглеждаме авиация, мостове, пътища, язовири, насипи, учебни заведения, паркове, канализация и други ". " За страдание 12 от 16 категории са в категория " D ", която е " неприятна " или " изложена на риск ", което демонстрира, че множеството от инфраструктуратата е в последна фаза от живота си. "

ASCE е пресмята, че недофинансирането за инфраструктура ще доближи 2 трилиона $ сред 2015 и 2025 година, а към половината ще е за наземния превоз, който включва пътища, мостове и железопътен превоз.

В отчета на ASCE наземния превоз е с оценка " D - ", пътищата са с " D ", а мостовете получават " C + " (4+), само че организацията отбелязва и някои позитивни вести.

" Най-високата оценка сега е в железопътната категория. Това значително се дължи на многото частни вложения в железопътния товарен превоз ", споделя Смит. " Но няма нищо позитивно за пасажерите и мисля, че се нуждаем от доста вложения в тази сфера. "

" Това е проблем и иза двете партии. " Всичко това повдига един централен въпрос: Кой ще заплати?

" Със сигурност финансирането би трябвало да пристигна от федерален налог - изяснява Смит. " Необходими са налози на локално и федерално равнище. Също по този начин са нужни частни вложения. "
 Тръмп подвигна мизата: Съединени американски щати ще влага $1.7 трилиона в инфраструктура
Тръмп подвигна мизата: Съединени американски щати ще влага $1.7 трилиона в инфраструктура

Президентът се нуждае от Демократите, с цел да прокара нужните законови промени

Според него от ден на ден хора " осъзнават, че това е същински проблем. "

По отношение на финансирането ASCE предлага " увеличение на федералния налог върху газта, това е най-лесното краткосрочно решение ", споделя Смит.

Това би могло да се окаже сложна задача при мощната политическа съпротива по въпроса. Федералният акцизен налог върху бензина остава на 18,4 цента на галон от 1993 година насам.

" Но в последна сметка ", споделя Смит, " хората, които употребяват инфраструктурата, и това са всички ние, би трябвало да платим за това. "

" По някакъв метод това може би е смяна във усещанията, ние би трябвало да признаем какъв брой значима е нашата инфраструктура за качеството на живота ни. Трябва да сме подготвени да влагаме в нея и да плащаме за това ", прибавя той.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР