Информацията, касаеща поведението ни по време на пазаруване е много

...
Информацията, касаеща поведението ни по време на пазаруване е много
Коментари Харесай

Подслушва ли ни Facebook?



Информацията, касаеща държанието ни по време на извършване на покупки е доста скъпа за фирмите, имащи за цел да задоволят потребителските потребности – даже тези, за които не подозираме.

Помислете за евентуалните доходи, които биха могли да генерират търговците, в случай че имат достъп до нашите диалози и в случай че могат да вмъкват рекламни послания за артикули, за които си приказваме между тях.

Прочетете още: Бойлер с онлайн връзка и Amazon Echo оказват помощ за откриване на ликвидиране

Случвало ли ви се е да превъртате из наличието от лентата с новините, мислейки си: “Странно, преди малко си приказвах с Мария за оня нов ресторант, а в този момент виждам негова реклама на екрана си. Може би би трябвало да го опитвам.”? Все по-голям брой консуматори подозират, че Фейсбук слуша техните диалози мобилните устройства и употребява събраните данни за персонализирани реклами.

Разработването на нужните системи е елементарно за обществената мрежа – добиване на основни думи или изречения, които да бъдат привързвани към съотвения консуматор и предаване на данните на рекламодатели. Фейсбук разполага с дейна публика от над 2 милиарда души, за привличането на която се работи с години. Коя компания не би се възползвала от сходен актив?

Роб Голдман, вицепрезидент по рекламата във Фейсбук, отхвърля сходни тайни сюжети. По думите му компанията не хаквала микрофоните на потребителите си и в никакъв случай не би го направила.

Разбира се, на всички би трябвало да им е ясно, че платформи като Фейсбук могат да останат на повърхността единствено в случай че бягат по ръба на закона. Само по този начин биха могли да монетизират своята голяма потребителска база. В този смисъл би трябвало да се подчертае, че никоя от модерните социалки у свободни уеб услуги не е с благотворителна цел. Просто си плащаме за предлаганите услуги по различен начин…

Дори подслушването да не е реалност, продаването на друга потребителска информация сигурно е. И то от дълго време. Всъщност казусът все по-често е фактът, че потребителите не помнят за тази действителност, считайки че предлаганите им благоприятни условия са надали не част от техните цивилен права...

В подтекста на Фейсбук непоисканото активиране на микрофона фактически би било нарушение на персоналната цялост. Това обаче надалеч не е оригиналност за други услуги. За работата си цифровите асистенти и всевъзможни други системи за гласово ръководство би трябвало да “слушат” непрекъснато какво се случва към устройството, с цел да могат да реагират на основни думи.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР