В коментар на мирния план за Украйна, представен от двама

...
В коментар на мирния план за Украйна, представен от двама
Коментари Харесай

Подоляк: Всеки мирен план за Украйна трябва да бъде справедлив и ...

В коментар на мирния проект за Украйна, показан от двама основни съветници на някогашния американски водач Доналд Тръмп, който се стреми към преизбиране през ноември, Подоляк разяснява пред организацията, че войната не може да завърши, без да се потърси отговорност от Русия.

 

Съветникът на Зеленски също така означи, че да се замрази войната, която сега е в своя 28-и месец, на сегашните фронтови линии, би било необичайно, защото Русия е нарушила интернационалното право и нейните войски се намират на украинска територия.

" Украйна има безусловно ясно схващане и то е изразено в мирната формула, препоръчана от президента (Володимир) Зеленски, там ясно е посочено - мирът може да бъде единствено обективен и мирът може да се основава единствено на интернационалното право ", уточни Подоляк в онлайн изявлението.

 

Той също по този начин повтори украинската позиция, че изискванията за преустановяване на огъня, оповестени от съветския държавен глава Владимир Путин, са неуместни.

 

Путин съобщи, че Русия ще постави завършек на войната единствено в случай че Украйна се съгласи да съобщи цялата територия на четири района в източната и южната част на страната, за които Москва претендира, напомня Ройтерс.

 

" Виждаме проекта на Путин - той е изцяло неуместен ", безапелационен бе Подоляк.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР