Инфлацията се забавя на повечето пазари, след период, в който

...
Инфлацията се забавя на повечето пазари, след период, в който
Коментари Харесай

Джеймс Куинси, Coca-Cola: Инфлацията се забавя на повечето пазари

Инфлацията се забавя на множеството пазари, след интервал, в който производителят на питиета Coca-Cola е разчитал на повишение на цените, с цел да подтиква по-високи доходи.

Това споделя изпълнителният шеф Джеймс Куинси в изявление за CNBC, откакто компанията регистрира по-високи от предстоящите продажби за четвъртото тримесечие на 2023 година, тъй като растежът в Мексико, Германия и други пазари е компенсирал по-ниското търсене в Съединени американски щати.

Приходите на Coca-Cola са нарастнали със 7% до 10,8 милиарда $ за интервала октомври-декември, надхвърляйки прогнозата на Уолстрийт за 10,7 милиарда $.

Според компанията обаче растежът на приходите евентуално ще се забави през тази година.

Coca-Cola чака, че органичните доходи за цялата година ще набъбнат с 6-7% през 2024 година, което е по-малко от миналогодишния скок от 12%.

Нетната облага спада с 3% до 1,9 милиарда $, или 46 цента на акция.

Без еднократните детайли, в това число разноските за преструктуриране, компанията е спечелила 49 цента на акция.

Акциите на Coca-Cola паднаха с близо 1% в утринната тръговска сесия в Съединени американски щати.

Куинси показва, че по-високите цени са помогнали на Coca-Cola да надвиши прогнозите на Уолстрийт за тримесечните доходи, само че и че покачването на цените на продуктите на компанията се забавя от двуцифрените нараствания през последните две години.

Общите цени на Coca-Cola са се повишили с 9% през четвъртото тримесечие на 2023 година, само че Куинси отбелязва, че това идва от хиперинфлацията на пазари като Аржентина. В по-голямата част от пазарите на Coca-Cola купувачите са плащали единствено към 3,5% повече за напитките, в сравнение с година по-рано.

„ Когато мислите за 95% от бизнеса на световно равнище, 3,5% е покрай равнищата преди Covid, преди този скок на инфлацията “, споделя Куинси.
Междувременно излязоха данни, че показателят на потребителските цени в Съединени американски щати за януари е повишен с 3,1% на годишна база.

Обемът на Coca-Cola в Северна Америка се е свил с 1% през тримесечието, споделя още Куинси.

През юли ръководителите на Coca-Cola споделиха, че компанията е завършила с повишението на цените за 2023 година Потребителите в Европа и Съединени американски щати са почнали да минават към по-евтини марки сокове и бутилирана вода, вместо да купуват нейните марки Simply и Smartwater.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР