Инфлационното напрежение се превърна в глобална грижа. Последният пример е

...
Инфлационното напрежение се превърна в глобална грижа. Последният пример е
Коментари Харесай

Китай използва резервите си, за да ограничи цената на медта

Инфлационното напрежение се трансформира в световна грижа. Последният образец е от Китай, който за следващ път употребява своите ресурси от първични материали, с цел да ограничи цената на някои метали на вътрешния си пазар във време, когато някои от тях са записват най-големите си стойности, предава. 

По-конкретно, страната е продала на търг 30 000 тона мед, 70 000 тона алуминий и 50 000 тона цинк. Това е третият път, когато азиатската страна прибягва до провизиите си от началото на лятото (в предходните две Китай продаде 270 000 тона на търг), в опит да спре възхода на металите като алуминия, които тази седмица доближиха своята максимална цена за последните тринадесет години на Шанхайската фючърсна борса. 

Това потребление на лични стратегически ресурси от първични материали се трансформира в обект на безпокойствие за управляващите на комунистическия режим, което накара китайския президент Си Дзинпин да изиска по-доброто им ръководство, съгласно Ройтерс, макар че не е изключено те да продължат да се употребяват за ограничение на разноските на китайските компании. Трябва да се има поради също, че азиатската мощ е продала на търг 420 000 тона мед единствено за два месеца. 

Националната администрация по храните и стратегическите запаси предизвести, че ще следи " деликатно " съмненията в цените на суровините. 

Тази угриженост по отношение на цената на суровините се следи и при петрола. Последната среща на групата от страни от ОПЕК, която включва Русия, извършена през вчерашния ден, приключи с малко вести за това какво се чака, а точно последователното увеличение на производството с 400 000 барела дневно, за възобновяване на равнищата преди Covid. Това решение докара петрола вид брент до $70.89. 

Въпреки че " Делта " разновидността на Covid поражда опасения, че търсенето ще се забави във водещата международна стопанска система, страните производителки поддържат желанието си да запълнят разликата сред търсенето и предлагането. Картелът в действителност чака през 2022 година да има свръхпредлагане на пазара. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР