Индонезийският държавен нефтен и газов гигант Pertamina планира да построи

...
Индонезийският държавен нефтен и газов гигант Pertamina планира да построи
Коментари Харесай

Мега сделка между Индонезия и Русия

Индонезийският държавен нефтен и газов колос Pertamina възнамерява да построи рафинерия в партньорство с съветската държавна петролна компания „ Роснефт “. През 2023 година компанията има намерение да влага до 50 милиарда USD в построяването и разширението на съществуващите си рафинерии, като половината от голямата сума ще отиде в взаимни планове с „ Роснефт “. В същото време Индонезия не се опасява, че съдействието с Русия в петролния бранш може да докара до риск от наказания от Съединени американски щати и Европа.

През 2016 година Pertamina влезе в взаимно дружество с „ Роснефт “, употребявайки своя филиал на рафинерията Kiran Pertamina International (KPI). Pertamina ще влага 55% в това дружество, а „ Роснефт “ - 45% от капитала. KPI – бизнес плановик и разработчик на планове, съобщи на 19 октомври, че възнамерява да влага 24 милиарда USD в план за създаване и употреба на нова рафинерия, интегрирана с New Grass Root Refining and Petrochemical (NGRR) комплекс в Тубан, Източна Ява.

Проектът Tuban NGRR ще създава висококачествено национално гориво, което дава отговор на стандарта Euro V в полза на увеличение на националната енергийна самостоятелност и сигурност на Индонезия. Към днешна дата рафинерията в Тубан се прави оценка на индустриален потенциал от 300 000 барела дневно.

Според президента на KPI Тауфик Адитьяварман, планът Tuban сега е във фаза на напреднал базов инженеринг (FEED) и избор на реализатор. На интернационална конференция за държавните предприятия, извършена в Бали, той сподели пред кореспонденти: „ Когато новата рафинерия бъде приключена, тя ще усили потенциала за преправка на недопечен нефт в нашата страна с 300 000 барела дневно “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР