Индийски учени откриха доказателство, че старите ваксини, използвани срещу ,

...
Индийски учени откриха доказателство, че старите ваксини, използвани срещу ,
Коментари Харесай

Индийски учени: Ваксините за туберкулоза предпазват от COVID-19

Индийски учени откриха доказателство, че старите ваксини, употребявани против, могат да пазят по-възрастните хора от COVID-19. Това заяви изданието " Медикъл Експрес ".

Учени от индийския Национален институт за проучвания на туберкулозата и Националния институт по епидемиология изследват имунизацията БЦЖ (бацил на Калмет и Герен) като допустима профилактична мярка при по-възрастните хора. В тестванията са взели участие осемдесет и двама доброволци на възраст сред 60 и 80 години, на които е сложена БЦЖ ваксина. Месец по-късно са изследвани кръвните им проби.
 Руски специалист: Пациентите с туберкулоза в неактивна фаза могат да се имунизират против COVID-19 Руски специалист: Пациентите с туберкулоза в неактивна фаза могат да се имунизират против COVID-19
Пациенти с туберкулоза могат да се имунизират против новата коронавирусна зараза, само че единствено в интервал, когато болестта им не се намир...

Учените откриват, че понижава количеството на цитокините, свързвани с възпалителни процеси. При ваксинираните равнищата на цитокините са по-ниски от тези на доброволците, които са в контролната група и не им е сложена БЦЖ ваксина. Ваксинираните хора имат и по-малко хемокини, които също се свързват с развиването на зараза.

Експертите категорично означават, че огромното количество цитокини, които са намалели при доброволците с сложена БЦЖ ваксина, са измежду аргументите за по-тежко преболедуване на COVID-19. На тази база те вършат заключението, че БЦЖ имунизацията може да се окаже потребна за по-възрастните хора, които чакат да им бъде подложен препарат против новия ковид. Данните от проучването на индийските учени е оповестено в изданието " Сайънс адвансис ", предава.

Още от ИНТЕРЕСНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР