Индийската спринтьорка Дюти Чанд заяви, че новите правила на Международната

...
Индийската спринтьорка Дюти Чанд заяви, че новите правила на Международната
Коментари Харесай

Дюти Чанд подкрепи Семеня и предложи правна помощ

Индийската спринтьорка Дюти Чанд съобщи, че новите правила на Международната асоциациация на атлетическите федерации (IAAF) за равнищата на тестостерона при дамите са “грешни” и предложи правна помощ на двукратната олимпийска шампионка Кастер Семеня.

Чанд, която завоюва борбата в съда за правото си да се състезава с хормонална небалансираност, съобщи, че изпитва облекчение, че тя не попада в листата с новото предписание на IAAF, което обгръща единствено дисциплините от 400 метра до 1 миля.

“Щастлива и облекчена съм след четири години на неустановеност, само че съчувствам на атлетки като Семеня. Твърдо имам вяра, че актуалните правила също са неверни. Предложих на Семеня моя юридически екип, в случай че има потребност от него. Пратих й имейл, в който предлагам поддръжка и помощ”, съобщи в телефонно изявление за Агенция Франс Прес Чанд.

Индийката, която се състезава на 100 и 200 метра, отнесе своя случай до Спортния трибунал (CAS), откакто беше спраня от присъединяване на Игрите на Британската общественост в Глазгоу през 2014 година поради хиперандрогенизъм.

Сега 22-годишната атлетка има право да се състезава, само че счита, че е изгубила много време.

“Изгубих решаващи години от кариерата си, когато не можех да се концентрирам върху тренировките си (през 2014 г.), изгубих шест месеца, които бяха във значим миг в живота на състезател. Пропуснах три огромни надпревари като Азиатските игри, Игрите на Британската общественост и Световното юношеско състезание, когато бях единствено на 18. Мечтая за олимпийски орден. Също пропуснах присъединяване на Игрите на Британската общественост, тъй че това ще бъде цел през 2022 година в Бирмингам”, добави индийската спринтьорка.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР