Индия отчете най-висока смъртност, свързана с коронавируса, за 24 часа

...
Индия отчете най-висока смъртност, свързана с коронавируса, за 24 часа
Коментари Харесай

Индия отчете нов печален рекорд

Индия регистрира най-висока смъртност, обвързвана с ковид, за 24 часа от началото на Covid пандемията, единствено ден откакто стана първата страна, в която са открити над 400 хиляди нови случая на болест за едно денонощие, съобщи Би Би Си.

Починалите през последните 24 часа са 3689, сочат данните на здравното министерство.

От началото на пандемията в страната са регистрирани общо 19 милиона случая на ковид, а броят на умрелите надвиши 215 хиляди, като се счита, че действителният им брой е доста по-висок.

Експерти показват като причина ниските равнища на тестване и това, че доста хора умират в домовете си, изключително в селските региони.

В лечебните заведение има изострен дефицит на кревати и О2. До момента повече от 40 страни са изпратили помощ. Днес дойде поредна пратка с здравно съоръжение, в това число съоръжения за О2, от Франция и Германия.

В събота трябваше да стартира огромна акция за Covid имунизация и на хората под 45 години, само че се оповестява, че в доста от щатите има дефицит на ваксини. По данни на здравното министерство на страната първа доза са получили близо 85 хиляди души във възрастовата група сред 18 и 44 години. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР