Ина МИХАЙЛОВАНеспособно да си събере глобите за нарушения по пътищата,

...
Ина МИХАЙЛОВАНеспособно да си събере глобите за нарушения по пътищата,
Коментари Харесай

Дръзновение

Ина МИХАЙЛОВА
Неспособно да си събере санкциите за нарушавания по пътищата, Министерство на вътрешните работи има концепция да трансферира това обвързване на работодателите (стр. 5). Страхотно! Катаджиите ще са фотографи, ще се крият по шубраци и завои, ще снимат, а различен ще прави работата.
Проблемът с невръчените наказателни постановления е сериозен и продължителен. Само за първите 10 месеца на м.г. не бяха връчени 527 056 фиша и 52 030 наказателни постановления. Ясно е, че Министерство на вътрешните работи не може да ги връчи по общоприетия метод. В годините по този начин и не бе открито решение. За електронно ръководство другояче милиарди заделяме.
Защо единствено работодателите да бъдат набримчени с фишовете на КАТ? По-добре дръзките създатели на Бюджет 2023 да възложат компетенциите и на други виновни фактори в страната - учители, персонални лекари, касиерки в магазините... Рано или късно, желаеме или не желаеме - все през някои от тях минаваме.
Сега съществено. Това не е първи опит на Министерство на вътрешните работи да реши въпроса с невръчените наказателни постановления. Чудно за какво страната не се оправи с казуса, а все гледа да го трансферира на различен?Банките да не отпускат ипотечни заеми при неплатени фишове, нова шофьорска брошура да не се издава с неплатени санкции, страната да не се напуща без безупречност пред КАТ...
Конституционният съд обаче реши, че в случай че страната е неспособна да извършва отговорностите си по насилственото събиране на санкции, това не е съображение за санкциониране на жителите. Дали го знаят дръзновените бюджетари?
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР