Имунната ни система е ключ към здравето и благополучието, но

...
Имунната ни система е ключ към здравето и благополучието, но
Коментари Харесай

7 безобидни навика, които отслабват имунната система

Имунната ни система е ключ към здравето и благополучието, само че има фактори, които я заплашват. Ако практики като следните се случват по-често от 3-4 пъти годишно, би трябвало да се замислите върху навиците си.

1. Стрес и отрицателни мисли
Начинът ни на мислене въздейства на имунната система. Стресът върви ръка за ръка с покачвания холестерол. Същото се отнася за страховете и депресиите, както и най-общо за песимистичните мисли. Оптимизмът покачва качеството на живота и усъвършенства телесното и душевното богатство.

2. Твърде доста лекарства
Приемът на медикаменти има постоянно странични резултати. Препарати, съдържащи кортизон, както и антибиотиците, може трайно да увредят имунитета ни. За предотвратяване на чревната ни система е добре да се одобряват и пробиотици, които възстановят естествения микробиом.

3. Постоянна работа
Ако денят ни минава под стрес и конкуренция за по-добри достижения и резултати, ние седим на бомба със закъснител. Дай си къса отмора или направи дребна разходка. Особено са потребни и уикендите на електронна диета /без компютър или смартфон/.

4. Лоши хигиенични привички
В всекидневието си може да омаловажим обикновената хигиена. Това дава поле за разпространяването на вируси и бактерии. Редовното миене на ръцете със сапун е прелестен метод предотвратява доста инфекции.

5. Много топло не е доста добре
Когато на открито температурите падат, обичаме у дома да ни е топло и уютно. Истината е, че топлината не ни защищава от настинки, обаче. От сухия топъл въздух пресъхва лигавицата и тя става по-уязвима. Много топлата спалня нарушава и качеството на съня. Проветрявай постоянно и спи на хладно.

6. Твърде доста или прекомерно малко спорт
Нищо прекомерно не е потребно. Кратката всекидневна разходка може да подтиква имунната система, а придвижването усъвършенства кръвооросяването и снабдяването на клетките с О2. Спортът усъвършенства и имунната система. Но почивката е също толкоз значима. Намери си златната среда и спортувай умерено.

7. Твърде доста сън
Недостигът на сън въздейства зле на здравето. Но и прекомерно дългия сън може да бъде нездравословен за имунната система. Сън над 9-10 часа измаря и изтощава. За най-хубави резултати е добре човек да си ляга почти едновременно в безшумно и затъмнено помещение без електронни устройства. 8 часа сън сред 22 и 8 часа са идеални.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР