Имаше момент, в който изглеждаше, че Радев можеше да е

...
Имаше момент, в който изглеждаше, че Радев можеше да е
Коментари Харесай

Харалан Александров разкри главната причина, заради която протестите не постигнаха целта си

Имаше миг, в който изглеждаше, че Радев можеше да е лидер на национален протест, след което се прибра в по-институционалната си позиция на критик на ръководството. От позиция благополучието на обществото това е виновна позиция.

От позиция на неговия късмет да стане новия избавител може би пропусна исторически късмет да развее байряка на протеста, разминахме се с революцията и считам, че това е добра вест. Това съобщи пред Българска национална телевизия общественият антрополог Харалан Александров.

По думите му хората желаят по едно и също време смяна и непоклатимост. "Искат да запазят стабилността и растежа, само че той да стане по-почтен, транспарантен и включват - всички желаят да вземат участие в ръководството, което хората схващат като достъп до запаси ", сподели още той.

Според Харалан Александров митингите не са постигнали задачата си. "Сблъскаха се двете генерации сред младите и по-възрастните. Родителите почнаха да питат децата си какво не е наред. Започна забавен разговор, който ще се развива ", сподели още той.

"Според мен политиците си дадоха сметка какъв брой нежна е нашата политическа цивилизованост. Все отново сме постигнали сме нещо като българска версия на изборната представителна народна власт, която се крепи на някакви цивилизовани отношение.

"С регреса, която преживяхме с коронавирус удара, губим най-ценните достижения на нашата цивилизация - способността да водим спокоен диалог, да мислим и да дебатираме ", добави общественият антрополог.

По отношение на ковид Харалан Александров съобщи, че ни е мъчно да приемем че това е природата, която в един миг се раздрусва.

"Предпочитаме вирусът да бъде артикул на тъмната страна на разсъдъка, в сравнение с да си признаем, че сме незначителни и че природата е безразлична към нас. Това е доста смиряващо и тежко самопризнание в ера на голяма човешка горделивост и самоувереност ", сподели още той.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР