Имаше доста активно медийно отразяване на у нас, което е

...
Имаше доста активно медийно отразяване на у нас, което е
Коментари Харесай

Павел Антонов: На срещата на Г-7 се видя солидарността да се изравнят неравнопоставеностите в света



„ Имаше много интензивно медийно отразяване на у нас, което е единствено по себе си достижение на тази среща, доколкото главното обръщение от нея е положително – че богатите, развитите страни, към които и България е стреми да принадлежи, обръщат съществено внимание на тематиките за запазване на климата , по този начин и на загубата на биологично многообразие “, разяснява в „ Хоризонт до обед “ Павел Антонов, медиен и обществен откривател към центъра " Open Space " в Open University, Англия.

Коментарът му е във връзка среща на върха на Г-7 . В контраст на Китай бе признат проект за поддръжка на разрастващите се страни. Форумът бе съпроводен от всеобщи митинги. Лидерите на седемте най-развити индустриални страни в света се споразумяха да усилят приноса си във финансирането на дейности, свързани с климата, само че без съответни задължения.

„ Много значимо обръщение, което излъчиха международните водачи , това не може да бъде оспорено, е солидарността и усилието да се изравнят неравнопоставеностите с световния Юг, с разрастващите се страни, тъй че в този смисъл срещата имаше положителни резултати. Но несъмнено, рецензиите не могат да бъдат пропускани и омаловажавани “, сподели още Антонов.

" Самият Китай , макар спорните позиции, последните години дава отчетливи поръчки за решение на климатичните проблеми, които засягатг и личната му територия. Можем да бъдем в една или друга степен опитимисти, само че занапред би трябвало да се видят до каква степен реалистични ще бъдат тези дейности.

Предстои в края на годината идната конференция в Глазгоу на Конвенцията за климатичните промени и наподобява, че тя ще даде отговора действителни ли са тези обещания или това е следващият кръг на " сладки приказки " от страна на огромните страни, без да се стига до съответни дейности ", съобщи още Антонов.

Антонов счита, че в случай че се търси световен резултат за това да има, да се влага в зелени технологии, то би трябвало да се търсят по- действителни потоци на финансиране към развиващия се свят от страна на богатите страни.

Антонов е създател на проучвания по проблемите на екологичната публицистика, отразяването на природозащитни тематики и смяна в климата и връзката медии-гражданско присъединяване. Специализирал околна среда в Централно-европейския университет - Будапеща.

Още по тематиката в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР