Имаме заявена готовност за помощ с газ единствено и само

...
Имаме заявена готовност за помощ с газ единствено и само
Коментари Харесай

План Б за газа не струвал 5 стотинки, коментира енергиен експерт

Имаме декларирана подготвеност за помощ с газ само и единствено от Гърция. Не са добре нещата, никак не са добре. За това предизвести енергийният специалист Еленко Божков пред Българска национална телевизия.   

По думите му проект Б на държавното управление не става за пет стотинки. " Това, което би трябвало да създадем, е в региона на енергийна дипломация, тъй като нямаме такава. Нямаме квалифициран енергиен министър, а имаме екип в " Булгаргаз ", чиято съществена задача е да се облагодетелства от енергийната рецесия, разкритикува Еленко Божков. 

 Трябва да се включи висша енергийна дипломация в разрешаването на газовата рецесия, настоя енергийният специалист. Правителството или би трябвало да сменят политиката и метода на комуникиране и деяние, или да си вървят, настоя Божков. 

Според него самото потребление на полутечен газ допуска 30 процентно нарастване като най-малко, а като най-много 50%. Дано да се вместим в първичната ми прогноза от 30% нарастване на газа, надява се енергийният специалист.

Еленко Божков подсети, че президентът Румен Радев приключил доста за понижаване на цената на газа след едно посещаване преди година и половина в Санкт Петербург, само че било присвоено някогашния министър председател и сегашен водач на ГЕРБ Бойко Борисов. 

/Actualno.com/
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР