Имаме приятелски отношения както с Израел, така и с Палестина.

...
Имаме приятелски отношения както с Израел, така и с Палестина.
Коментари Харесай

Борисов: Имаме приятелски отношения както с Израел, така и с Палестина

Имаме другарски връзки както с Израел, по този начин и с Палестина. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов по време на среща с министър-председателя на Палестина Рами Хамдала.



България поддържа всички начинания, които биха довели до позитивно развиване на Близкоизточния кротичък развой, разяснява още Борисов.

Той обяви, че всички противоречиви въпроси би трябвало да бъдат решавани по пътя на директни договаряния сред двете страни.

Заинтересовани сме да има определяне на дълготраен мир и съгласие в района, сподели още министър председателят.

Българо-палестинските връзки са обичайно положителни и ще работим за тяхното развиване, посочи Борисов. Според него мост за това могат да бъдат над 5 хилядите палестински жители, които са приключили обучение у нас.

Ние протягаме ръка за мир, само че не постоянно виждаме това, съобщи от своя страна Рами Хамдала. Газа пое стотици хиляди ранени, убити, безпределно доста разрушени домове. Нека светът към този момент обърне внимание на това, разяснява министър-председателя на Палестина.

По време на диалога си с министър-председателя Хамдала, министър председателят Бойко Борисов изрази своята откровена вяра тежките спорове в района да се разрешат с подписването на спокойно съглашение. „ Толкова доста ми се желае да има мир, тъй като нашата страна има дългогодишно другарство с народите на Израел, на Палестина и на Иран “, показа българският министър председател.

Министър-председателят Бойко Борисов посочи, че българо-палестинските връзки са обичайно положителни и двете страни ще продължат дейната си активност по развиването им. По думите на българския министър председател, мост към реализирането на тази взаимно заявена цел могат да бъдат тези над 5 хиляди палестински жители, които са приключили образованието си в България. Борисов заяви, че и сега има доста палестински студенти в България, които са избрали нашата страна за своето висше обучение.

Премиерът на Палестина Рами Хамдала благодари на Бойко Борисов за това, че е същински другар на Палестина и на идеята на палестинския народ.





Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР