Имаме почти 60% изпълнение на третата линия на метрото. Това

...
Имаме почти 60% изпълнение на третата линия на метрото. Това
Коментари Харесай

Готови са 60% от третата линия на метрото

Имаме съвсем 60% осъществяване на третата линия на метрото. Това съобщи инж. Стоян Братоев шеф на "Метрополитен " ЕАД пред Българска национална телевизия.

"Метрото в София към този момент има нови осведомителни табели. На най-големите и натоварени метростанции Сердика, НДК и Софийския университет ще има 3D схеми на метростанциите и подлезите. Картите са създадени от съдружие "Спаси София " и Метрополитен ", изясни инж. Братоев.

Той изясни, че и преди е имало карти, само че в този момент е заменена визията.

"Подложката, основата, върху която бяха предходните карти, беше остаряла. Купихме специфична картова основа от Института по картография, върху която се нанесоха схемата на метрото, схемата на градския превоз. Визията е по-добра и по-модерна ", разяснява той.

Братоев изясни, че след няколко години, откакто се пусне третата линия, ще би трябвало още веднъж картите да бъдат актуализирани.

Новата линия ще е с 12 метростанции. В края на 2019 година и началото на 2020 година да бъдат пуснати всички 12 км метро, които се строят сега, с 12 метростанции, и с метрото да се свържат Околовръстния път при Горна Баня, регион "Овча купел ", "Красно село " с центъра на града и с кв. "Хаджи Димитър " в източната част ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР