Имаме общ интерес от силни външни граници, най-належащо е положението

...
Имаме общ интерес от силни външни граници, най-належащо е положението
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: ЕС може да осигури за българо-турската граница дронове и радари

Имаме общ интерес от мощни външни граници, най-належащо е ситуацията по сухопътната граница сред България и Турция, съобщи през днешния ден ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен пред Европейския парламент.

Можем да подсилим границата със средства за ръководство, можем да осигурим инфраструктура и съоръжение като дронове и радари, както в последните години направихме за Румъния, Испания, Гърция и Полша, можем да увеличим наличието на Фронтекс, разясни тя. Фон дер Лайен уточни, че ще показа тези и други оферти, свързани с миграцията, на плануваната за идната седмица изключителна среща на Европейския съвет.

По нейните думи са нужни дейности за пресичането на противозаконната миграция през Средиземно море, за битка с каналджиите и за разширение на опциите за даване на леговище на нуждаещите се и за връщане на тези, за които няма съображение да останат в Европейски Съюз. Председателят на Европейска комисия добави, че към момента доста малко от решенията за връщане на нелегално пристигнали мигранти се извършват, до момента в който доста нараства броят на новопристигналите.

Фон дер Лайен настоя решенията за връщане, издадени от една страна от Европейски Съюз, да се признават и в останалите страни от Общността. Тя регистрира и че към този момент единствено няколкостотин бежанци, получили интернационална протекция, биват разселвани на доброволна основа сред европейските страни.

Източник Българска телеграфна агенция

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР