Сегашните отношения между Китай и Русия не са постигнати лесно

...
Сегашните отношения между Китай и Русия не са постигнати лесно
Коментари Харесай

Си Дзинпин на среща с Путин: Китай винаги ще бъде добър съсед и партньор на Русия

Сегашните връзки сред Китай и Русия не са реализирани елементарно и би трябвало да бъдат съхранявани и от двете страни, съобщи през днешния ден китайският водач Си Дзинпин на среща в Пекин с съветския президент Владимир Путин, съобщи Ройтерс, като се базира на китайски държавни медии.

Китай постоянно ще бъде добър комшия, другар и сътрудник на Русия, сподели ръководителят Си Дзинпин, представен от китайската държавна телевизия и Българска телеграфна агенция.

Китай е подготвен да си сътрудничи с Русия в името на развиването и обновлението на двете страни, както и за постигането на правдивост в света, посочи китайският президент.

Москва и Пекин натрупаха стабилен опит на практическо съдействие между тях, съобщи Владимир Путин на Си Дзинпин в Пекин, предадоха през днешния ден съветски новинарски организации.

Сътрудничеството сред Русия и Китай не е ориентирано против някоя друга мощ и е стабилизиращ фактор за света, сподели още съветският президент, представен от новинарската организация РИА Новости.

Си Дзинпин посрещна през днешния ден Владимир Путин, който стартира своето двудневно посещаване в Китай, съобщи Асошиейтед прес.

Путин идва в Китай в миг, в който съветските сили започнаха нова атака в Украйна, като визитата му в Пекин акцентира околните връзки сред него и китайския водач.

Путин бе посрещнат от ръководителя Си с военни почести в Дома на националните събрания в Пекин.

Си поздрави Путин за избирането му за пети мандат като президент на Русия и обърна внимание на обстоятелството, че Москва и Пекин означават 75 години от установяването на дипломатически връзки сред някогашния Съветски съюз и Китайската национална република.

 

Русия и Китай възнамеряват да задълбочат съдействието в енергийния бранш, както във въглеводородите, по този начин и в мирната нуклеарна сила, означи още Путин.

„ Естествено, по време на договарянията беше разисквана в детайли тематиката за съдействието в енергетиката, която се развива с високи темпове, това е една от нашите предпочитани области за задълбочаване на работата в региона на енергийното взаимоотношение. Руско-китайското взаимоотношение в енергийния бранш не се лимитира единствено до въглеводородите, ускорява се съдействието в региона на мирния атом “, сподели Путин.

„ Току-що извършените договаряния демонстрираха огромното значение, което както Москва, по този начин и Пекин отдават на развиването и укрепването на руско-китайското всестранно партньорство и стратегическо взаимоотношение, безспорно служи като образец за това по какъв начин би трябвало да се построяват връзките сред прилежащите страни ”, добави Владимир Путин.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР