Великобритания може да изпраща в Руанда повече кандидати за убежище,

...
Великобритания може да изпраща в Руанда повече кандидати за убежище,
Коментари Харесай

Британското правителство разширява плана за изпращане на мигранти в Руанда

Англия може да изпраща в Руанда повече претенденти за леговище, откакто държавното управление разшири своя проект за депортиране, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Досега единствено мигранти, прекосили Ламанша и пристигнали в Обединеното кралство от 1 януари 2022 година насам и  получили вести преди 29 юни предходната година, че молбата им за леговище е неприемлива, отговаряха на изискванията за изпращане в Руанда.

Министерството на вътрешните работи в Лондон обаче разгласи, че мигранти, които „ нямат право да бъдат в Обединеното кралство “, тъй като настояванията им за леговище са били отхвърлени или оттеглени и нямат право да апелират, също могат да получат еднопосочен билет до източноафриканската страна. Това се прави според договорка за милиони лири, подписана в опит да се лимитират пресичанията на Ламанша.

Лондон подхваща тази стъпка се в миг, когато лица, търсещи леговище, арестувани в центрове преди да бъдат изпратени в Руанда, се притесняват, че опитите за самоубийство и гладните стачки в тези обекти може да набъбнат преди излитането на самолетите, тъй като мигрантите считат, че „ няма вяра “.

Мигранти, на които е отказано леговище, към този момент може непринудено да бъдат върнати вкъщи или изпратени в Руанда. Онези, които не изоставен Обединеното кралство непринудено, " ще подлежат на задържане и наложително извеждане в безвредна трета страна според новото съглашение ", оповестиха английски чиновници.

Министърът на вътрешните работи Джеймс Клевърли сподели, че лица, получили отвод за даване на леговище, са били арестувани тази седмица, с цел да бъдат преместени в Руанда. Клевърли добави: „ Тези хора са минали през цялата система за леговище и нямат право да останат в Обединеното кралство “.

Междувременно Англия даде на Албания камери и дронове на стойност 1,6 милиона английски лири (2,03 милиона долара) в опит да залови банди за трафик на хора през Ламанша.

Сириец, който сподели, че е потърсил леговище в Обединеното кралство, откакто е избягал от спор и гонене в родната си страна, разказа отчайващата атмосфера в центъра за извеждане на имигранти в Колнбрук. Според сириеца там има към 60 мигранти, всички изправени пред извеждане в Руанда, по тази причина през последната седмица са почнали гладна стачка.

Той твърди, че един от арестуваните чужденци, които би трябвало да бъдат изпратени в Руанда, се е опитал да се самоубие в събота, само че е бил спрян от други мигранти и след намесата на охранители.
 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР