В неотдавнашна публикация в социалните мрежи съоснователят на MicroStrategy Майкъл

...
В неотдавнашна публикация в социалните мрежи съоснователят на MicroStrategy Майкъл
Коментари Харесай

Пенсионните фондове ще трябва да се насочат към Биткойн – Майкъл Сейлър

В неотдавнашна обява в обществените мрежи съоснователят на MicroStrategy Майкъл Сейлър предвижда, че американските пенсионни фондове, които ръководят активи за над $27 трилиона, в последна сметка ще би трябвало да включат Биткойн.

Тази прогноза става все по-правдоподобна. Във вторник Инвестиционният ръб на щата Уисконсин (SWIB), виновен за ръководството на обществените пенсии на щата, оповести инвестиция от $99 милиона в акции на спот Биткойн ETF на BlackRock (IBIT).

ETF анализаторът на Bloomberg Ерик Балчунас допуска, че този ход може да бъде основен миг за институционалното приемане, което може да насърчи други пенсионни фондове да последват образеца му.

Инвестицията на SWIB е изключително значима, като се има поради обичайно избягваният риск от страна на пенсионните фондове. Това развиване демонстрира възходящ институционален комфорт във връзка с Биткойн, подсилен от въвеждането на няколко ETF-а по-рано тази година. Робърт Митчник от BlackRock наскоро разкри, че огромните институционални вложители, в това число пенсионните фондове, правят надлежна инспекция, преди да влагат в Биткойн.

Няколко огромни компании оповестиха притежанията си в Биткойн ETF преди крайния период за подаване на тримесечни регулаторни доклади (13F), който изтича на 15 май. Известни имена като JPMorgan, Edmond de Rothschild (Suisse), Wells Fargo и Susquehanna International Group ( SIG ) към този момент имат експозиция към Биткойн ETF.

Сайлър по-рано беше планувал, че 2024 година ще означи началото на доста институционално приемане на Биткойн. Тази наклонност наподобява набира мощ, като пенсионните фондове стартират да одобряват Биткойн като част от капиталовите си портфейли.

 

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР