От 2021 г. насам Ел Салвадор са използвали геотермалната си

...
От 2021 г. насам Ел Салвадор са използвали геотермалната си
Коментари Харесай

Ел Салвадор са изкопали Биткойн за над $28 милиона чрез геотермална енергия

От 2021 година насам Ел Салвадор са употребявали геотермалната си електроцентрала, захранвана от вулкана Текапа, с цел да добие близо 474 Биткойн токена, съгласно формалните данни, оповестени във вторник.

Тази самодейност е подсилила BTC активите на държавното управление до почти $354 милиона по настоящи пазарни цени, като в този момент в портфейла на страната има общо 5,750 BTC.

„ “ (Bitcoin Offic) на страната, формален държавен орган, следи придобиването на Биткойн, като от септември 2021 година насам последните попълнения възлизат на 473.5 BTC на стойност към $29 милиона.

При ръководството на президента Найиб Букеле, страната е разположила 300 процесора за действия по рандеман на Биткойн. Част от силата, генерирана от държавната електроцентрала, която създава 102 мегавата (MW) електрическа енергия, се разпределя за рандеман на криптовалута, като 1.5 MW са предопределени за тази цел.

Макар че захранваната с геотермална сила интервенция за рандеман на Биткойн в Салвадор акцентира устойчивия метод, производителите на криптовалути по целия свят се сблъскват с рецензии поради енергоемките си действия и въздействието им върху енергийните мрежи и въглеродните излъчвания.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР