Имаме необходимия кураж с необходимата солидарност и руският президент Владимир

...
Имаме необходимия кураж с необходимата солидарност и руският президент Владимир
Коментари Харесай

Фон дер Лайен срази Путин: Украйна и Европа ще победят

Имаме нужния кураж с нужната взаимност и съветският президент Владимир Путин ще се провали и Украйна и Европа ще победят. Това сподели ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен по време на речта си за положението на Съюза.   

„ Санкциите ще останат. В момента ние би трябвало да продължим по този метод, а не да се помиряваме. Трябва да го кажем доста ясно. Същото важи и за финансовата поддръжка към Украйна. Възстановяването на страната ще коства големи запаси ”, посочи тя.

-->

Според нея европейците са изправени пред тестване от тези, които желаят да ги видят разграничени. „ Това не е единствено война, която руснаците започнаха против Украйна. Това е война за нашата сила, за нашата стопанска система и полезности. Това е война за нашето бъдеще. Става въпрос за автокрация против демокрацията ”, безапелационна е Фон дер Лайен.

Председателят на Европейската комисия е на мнение, че днес смелостта има име - „ Украйна ”. „ Смелостта има лице и то е лицето на украинските мъже и дами, изправили се пред съветската експанзия ”, акцентира тя.

Фон дер Лайен уточни, че от началото на войната Европа е дружно с Украйна с оръжия, с финансиране, с приемане на бежанци и с „ най-тежките наказания ”, които светът е виждал до момента.

„ Финансовият бранш на Русия е на командно дишане. Руската армия вади чипове от миялни машини и хладилници, с цел да поправя своите военни машини, тъй като няма полупроводници. Руската индустрия е в отломки ”, регистрира още тя.

И добави: „ Кремъл е този, който направи това с съветската стопанска система. Това е цената за политиката на Путин за заличаване ”, безапелационна е Фон дер Лайен. 

Председателят на Европейска комисия регистрира, че до момента Европа е дала на Украйна над 90 милиарда евро финансова помощ, без да се взима поради военната такава. „ Нападенията на Русия са увредили или унищожили над 70 учебни заведения. Ще похарчим над 100 млн. евро за изграждане на учебни заведения ”, разгласи тя.

Тя разгласи още, че Украйна ще бъде включена гратис в роуминг системата на Европейския съюз. „ Комисията ще работи дружно с Украйна, с цел да ѝ подсигурява безпроблемен достъп до единния пазар на Европейски Съюз. Днес ще обсъдя всичко това със Зеленски ”, сподели ръководителят на Европейска комисия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР