Ранен е и полицайМъж с нож намушка най-малко двама души

...
Ранен е и полицайМъж с нож намушка най-малко двама души
Коментари Харесай

Нападнаха с нож политик, критик на исляма, в Германия

Ранен е и служител на реда

Мъж с нож намушка минимум двама души на протест в Германия през днешния ден.

Един от потърпевшите е служител на реда, а другият - политикът Михаел Щурценбергер, прочут критик на исляма, който е бил и обект на офанзивата. Инцидентът станал по време на политическото събитие на крайната десница в Манхайм, което се предавало онлайн в YouTube.

Германската полиция заяви, че е простреляла и ранила въоръжения с нож нападател.

На фрагменти в обществените мрежи се вижда космат мъж, нахвърлил се с нож хора на централния площад " Марктплац ". Михаел Щурценбергер е наръган в крайници, а служителят на реда, който пробва да се намеси, е порязан по врата. След това различен служител на реда стреля по нападателя. 

" Срещу атакуващия бе употребявано огнестрелно оръжие ", сподели полицията в Манхайм в изказване. На място е бил извикан избавителен хеликоптер, а придвижването на трамваите е било спряно. 

Няма непосредствена заплаха за обществото, се споделя в изказването.

Няма информация за идентичността и претекстовете на нападателя и полицията сподели, че не може да даде детайлности за потърпевшите стачкуващи на площада. По време онлайн лъчение от центъра на Манхайм се вижда антиислямският деятел Михаел Щюрценбергер, който се готви да направи послание пред дребна навалица хора.

Насилието е осъществено в заключителната част на акцията за изборите за Европейски парламент, по време на която крайнодясната партия „ Алтернатива за Германия “ насочва обръщение за заплахата, която съгласно нея съставлява емиграцията от мюсюлманските страни.

59-годишният Щюрценбергер, който разказва себе си като публицист, критикуващ исляма, е член на няколко крайнодесни антиислямски организации.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР