„Имам специфично предчувствие, че големият победител на тези избори ще

...
„Имам специфично предчувствие, че големият победител на тези избори ще
Коментари Харесай

Социолог: Ние сме в продължителна турбуленция, развръзката няма да дойде след изборите

„ Имам характерно предусещане, че огромният победител на тези избори ще бъде партията на пандемията, която ще предопредели резултата, а не политиката. Чрез целия запас държавното управление направлява акцията по този начин, че да я сведе до борбата на твърдите ядра. ГЕРБ ще е условният победител и имат интерес от ниска изборна интензивност “. Това разяснява пред БНР социологът Юрий Асланов.

Според него през последните години управлението на Българска социалистическа партия се усеща самодостатъчно и отблъсква евентуалните съдружници.

„ Партията ще би трябвало да направи взаимни отстъпки за бъдещи обединения “, счита той.

Асланов уточни, че може да се сътвори парадоксално състояние - в случай че Народното събрание изпадне в патова обстановка и не излъчи кабинет, да се случи по този начин, че Румен Радев със собствен кабинет да готви президентски избори.

" Още от предишното лято влязохме в трайна политическа рецесия и развръзката няма да настъпи нито след парламентарните, нито след президентските избори. Ние навлизаме в продължителна турбуленция, която ще се укрепва от пандемичната обстановка и от общата рецесия в световен проект “, счита той.

Социологът изрази безпокойство, че след изборите огромна част от българските гласоподаватели ще останат непредставени в новия парламент, тъй като ползата към гласуването отслабва от ден на ден.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР