Имам съмнения, че българските служби за сигурност са знаели кога

...
Имам съмнения, че българските служби за сигурност са знаели кога
Коментари Харесай

Ген. Атанасов заподозря българските служби: Знаели са кога ще започне войната

„ Имам подозрения, че българските служби за сигурност са знаели по кое време ще стартира войната, само че не са съобщили”. Това сподели ръководителят на Комисията по вътрешна сигурност в Народното събрание генерал Атанас Атанасов в ефира на Нова телевизия във връзка войната сред Русия и Украйна.

Атанасов съобщи, че в службите има съветска агентура.

Той бе безапелационен, че е установен доста сериозен неуспех на българските служби. По думите му, в  навечерието на войната точно службите са убеждавали всички институции, в това число и Народното събрание, че война няма да има.

„ Президентът Байдън един месец преди началото на войната излезе и сподели „ Русия ще нападне Украйна еди по кое време си ”. От „ Демократична България ” ще желаяме българските служби да дават в Народното събрание кореспонденцията с нашите партьнорски служби”, сподели той.

Според него досега министър председателят Кирил Петков взима верни позиции.

“Смятам, че държавното управление на този стадий, въпреки и с някои съмнения, има вярно държание. Всички дефицити в българските въоръжени сили, в случай че се наложи би трябвало да бъдат попълнени от съдружниците. Ние сме член на НАТО и би трябвало да разчитаме на това. Позицията на президента е такава, с цел да се хареса на русофилския електорат”, разясни още председателят на Комисията по вътрешна сигурност.

“Съгласно член 105 от Конституцията вътрешната и външната политика  на България се организират от Министерски съвет. Нека всеки си знае мястото. Няколко пъти ми се постанова да споделям на господин Радев, че не ръководи служебно държавно управление. Той може да е висш главнокомандващ, само че в спокойно време няма правомощия”, сподели още Атанасов.

С плана “Турски поток” България поддържа проектите на Русия да нападне Украйна, сподели още той. “Когато Путин стартира войната се видя каква е била повода да се прекара този поток през България – с цел да се доставят приятелите на Путин в Сърбия и в Унгария с съветски газ и кой обслужи част от проекта на Путин за войната в Украйна – държавното управление на Борисов. Прекараха тази тръба скоростно през България, платихме 3 милиарда лв. от българския бюджет, с цел да обслужим съветски интерес, на сръбска територия “Газпром” заплати газопровода, а на българска ние, с цел да обслужим проектите на Путин за нахлуване на Украйна”, съобщи Атанас Атанасов.Той акцентира, че към този момент 3 месеца не може да се намерят документите, свързани с газовата карта.По думите му е неуместно, че НАТО е почнала тази война.

„ Имаме потребност от нормализирани служби за сигурност, които да доставят на висшето държавно управление надеждна информация, с цел да могат да бъдат вземани в това тежко време верни решения… Трябва да бъде прегледан целият кадрови потенциал на тези служби, да се види къде са слабите звена и да бъдат укрепени. Да се направи разбор на механизмите, по които службите събират информация, по какъв начин се обобщава тя “, добави още Атанасов.

Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР