Имало е времена, когато въпросът дали девойката е девствена, е

...
Имало е времена, когато въпросът дали девойката е девствена, е
Коментари Харесай

Девствеността, на която днес държим все по-малко - истини и митове

Имало е времена, когато въпросът дали девойката е девствена, е бил доста значим. Днес не е по този начин, само че въпреки всичко има нации, при които девствеността към момента се цени и е значима.

" Обикновено споделяме, че една жена губи девствеността си при първия сексуален акт, когато има навлизане на мъжа и се раздра химена. Тогава се получава леко кръвотечение. Да, само че хименът при другите дами е друг - при някои е по-еластичен и проникването не го раздира. Може да няма и кръв ", споделят експертите.

Хименът се намира навръх входа на влагалището и е формиран от съединителна тъкан. Във формата на пръстени, сред които има леки отвори.



Има пет разнообразни типа химени: естествен - химен с отвор във формата на полумесец; сribriform - химен с няколко дребни отвора (може да тече менструална кръв); неперфориран - химен без отвор (пречи на менструалния поток и потреблението на тампони); микроперфорация - химен с извънредно дребен отвор (пречи на менструалния поток и потреблението на тампони); септат - хименът има тънка лента от тъкан в центъра (пречи на менструалния поток и потреблението на тампони).

Хората имат вяра, че преставаш да бъдеш непорочен, когато хименът е необятно отворен или забележиш скъсване. Всъщност не е по този начин, тъй като някои хора се раждат без химен, тъй че да имаш химен и да си девствена не е едно и също. Важно е да разберете, че решението за нечия непорочност по метода, по който наподобява или се усеща хименът ѝ, е погрешно.

По време на половия акт хименът възстановява формата си напълно или отчасти. Но в случай че е по-еластичен, той не се раздира. Няма и кръв.

Хименът е задоволително тъничък с цел да може да се раздра и самичък при избрани натоварвания, при използването на тампони, при по-сериозно подмиване, при мастурбация. От друга страна той може да бъде и много компактен, което пък постанова намесата на доктор, който да го в профил, с цел да не пречи на половия живот.

Т.е. раздраният химен не е гаранция, че момичето не е девствено.

Може ли момиче, което практикува секс без навлизане да бъде считано за девствено?



Това е много метафизичен въпрос.

Още повече, че през днешния ден девствеността може да бъде възобновена по хирургичен път - няколко пъти... Но това не значи, че момичето ще бъде " чисто ".

Реално видяно, тялото си е ваше. И вие решавате какво да вършиме с него. Не робувайте на публичното мнение и не се тормозете, просто живейте по този начин, че да се чувствате щастливи.

Местната власт в един американски щат реши да забрани по този начин наречените проби за непорочност. Става въпрос за гинекологичен обзор, при който лекарят ревизира дали девствената ципа е цяла. Като се има поради, че някои дами се раждат без такава, а други я губят още в ранна възраст при физическо натоварване, резултатите от подобен тест изобщо не могат да се смятат за меродавни. Те обаче могат да имат душевен последствия за дамите, защото в някои култури ги лишава от брачен партньор, а в други девствеността е залог родителите им да получат повече пари за тях. А това не е ОК, нали?



 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР