Има задържан за нападението Бившият пакистански премиер Имран Хан оцеля

...
Има задържан за нападението Бившият пакистански премиер Имран Хан оцеля
Коментари Харесай

Простреляха и раниха бившия премиер на Пакистан Имран Хан


Има арестуван за нападението

Бившият пакистански министър председател Имран Хан оцеля след нахлуване с огнестрелно оръжие против неговия ескорт, до момента в който организираше протестно шествие в източния град Уазирабад. Той беше ранен в крайници, а други четирима души също пострадаха.

Няма формален коментар за претекстовете за нападението, което съгласно съдружниците е опит за ликвидиране. Протестното шествие беше свикано с искане за предварителни избори.

70-годишният Хан водеше шествието, което трябваше да приключи в столицата Исламабад с искане за предварителни избори, откакто беше свален от власт през април.

Бившият министър председател беше забелязан да бъде откаран в болница в Лахор. Полицията популяризира видео признания на задържан мъж, който съгласно тях се е опитал да убие някогашния министър председател.

По неофициална информация мъжът е декларирал пред полицията: „ Той заблуждаваше хората. Исках да го убия. Опитах се да го убия “.

Сегашният министър председател Шехбаз Шариф осъди стрелбата и подреди неотложно следствие. Президентът Ариф Алви сподели, че случаят е „ непоносим опит за ликвидиране ”.

Миналия месец изборната комисия на Пакистан дисквалифицира Хан от заемане на обществена служба при положение, разказан от някогашната звезда на крикета като политически стимулиран.

Той беше упрекнат в погрешно обявление на детайлности за дарове от задгранични високопоставени лица и доходи от тяхната хипотетична продажба. Подаръците включваха часовници Rolex, пръстен и чифт копчета за ръкавели.

Пакистан има дълга история на смъртоносно политическо принуждение, отбелязва Би Би Си.

Най-известен е казусът, когато някогашният министър-председател Беназир Бхуто беше погубен на обществен протест през 2007 година

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР