Има тънкости в работата на актьорите, за които другите хора

...
Има тънкости в работата на актьорите, за които другите хора
Коментари Харесай

11 актьорски тайни, за които ние, обикновените зрители, дори не знаехме

Има тънкости в работата на актьорите, за които другите хора даже не знаят. Например снимането на подиуми в банята не е нахално. А непознаването на етикета на „ целуването “ може да докара до неловка обстановка. И това не са всички секрети, които се крият зад красивата картина, която ние, феновете, виждаме на екрана.

За сцените в банята актьорите носят специфични костюми и наслагвания.

Не е извънредно във филми и сериали да има подиуми, в които артисти или актриси си вземат душ. Но в името на фотосите не е нужно да се събличат изцяло пред целия снимачен екип. Актрисата Минди Калинг да вземем за пример един път сподели, че за сходни подиуми носи бански в физически цвят без презрамки.

Ейми Адамс е взела участие в такива подиуми в няколко кино лентата. В една от картините тя залепи специфични подплънки и стикери на гърдите и други елементи на тялото си. Вярно, те понякога се отлепиха във водата.

Актьорите съблюдават етикета на „ целуването “, само че не във всички страни

Холивудските артисти се целуват по друг метод от другите. В Съединени американски щати е обикновено да се яде мента преди всяко приемане. Актьорите си оферират бонбони един на различен или гримьорите могат да го създадат. Но, да вземем за пример, във Англия и Австралия няма такова предписание. Когато артисти от тези страни стартират да играят в Холивуд, те могат да одобряват предлагането да ядат бонбони като противен намек.

Вярно е, че не всички холивудски звезди са виновни за сходни подиуми. По време на фотосите на „ Игрите на глада “ Дженифър Лоурънс не се интересуваше от сътрудниците си и си позволяваше да яде горчица и риба звук, преди да се целуне. Но когато се снима в други филми с Крисчън Бейл и Крис Прат, тя стартира да яде мента.

Ефектът на потта се основава благодарение на разнообразни средства.

Гримьорите прибягват до разнообразни трикове, с цел да основат резултата на потта. Някои поучават разбъркване на вода и глицерин. И с цел да наподобява потен артистът, който изигра Били в Сезон 3 на Stranger Things, той беше затрупан от главата до петите с емайл за устни.

Имаше и различен вид: непрекъснато да се налива вода върху артиста. Но на снимачната площадка се оказа студено, тъй че се спряхме на блясъка.

Децата на площадката са разплаквани от особено наети хора

В верните подиуми дребните деца са докарани до сълзи от особено наети хора. Те прекарват доста време с децата си, с цел да се свържат с тях и по-бързо да провокират стремежи отговор. Най-лесният метод да предизвикате сълзи у детето е да се преструвате, че плачете.

Самите актриси тичат на токчета

Екшън филмите постоянно са подложени на критика за обстоятелството, че героинята носи високи токчета. Всъщност в това няма нищо нереалистично, доста актриси в действителност тичат на снимачната площадка и не се обръщат към помощта на дублери.

За да научи по какъв начин да бяга на токчета за Джурасик свят, Брайс Далас Хауърд направи извършения за глезена и тренира толкоз старателно, колкото тренираше за Олимпийските игри. Научи се да бяга с обувки и Луси Лиу за кино лентата “Ангелите на Чарли ”. Основното нещо, което тя разбра: би трябвало да се облегнете на предната част на крайници, а не на петата.

Някои артисти употребяват слушалки

Актьорите от време на време носят дребни слушалки по време на фотосите. Джони Деп слушал детски рев и други звуци в тях, които му разрешавали да реализира мечтаната прочувствена реакция. Така той можеше да играе по-автентично без думи, единствено с очите си.

А Робърт Дауни младши обича да измисля различни версии на една и съща имитация за всяка сцена. По време на фотоси асистентът му подсказва през слушалките всички тези забележки.

Екстрите не приказват, единствено мърдат устните си

Във филми и телевизионни излъчвания постоянно можете да видите огромен брой хора на назад във времето, които разискват нещо между тях. Но не е толкоз елементарно да се разбере тяхната тирада. Работата е там, че екстрите нормално не приказват, а безмълвно движат устните си. Неразбираемите звуци на тълпата се прибавят още по време на редактирането.

На снимачната площадка актьорите нормално дъвчат храната си, само че не я гълтам.

В някои подиуми актьорите би трябвало да ядат, само че това може да отнеме доста фрагменти. Ако филмовите звезди се хранеха същински, сигурно щяха да напълнеят бързо. Затова те употребяват дребен трик: дъвчат в кадър, а сред повторенията плюят храна в кофа.

Внимателните фенове видяха този трик и видяха, че сцените във филми и телевизионни излъчвания постоянно се прекъсват, преди артистът или актрисата да обхванат храната.

Специални лещи оказват помощ на актьорите да играят слепи хора

За да играеш ролята на незрящ човек, не е задоволителен единствено актьорски гений. Например Блейк Лайвли във кино лентата “Виждам единствено теб ” носеше специфични лещи, които блокират зрението. Очите й последователно се приспособиха, тъй че непрекъснато й поставяха по-дебели лещи.

За да изобразят мечтаната реакция, актьорите прибягват до трикове.

Дори надарените артисти не постоянно могат да изобразят мечтаната страст по команда. Актьорът от екстрите на Дракула сподели, че Уинона Райдър не е съумяла да „ подаде “ вярната реакция, когато нейният воин за първи път се е срещнал с героя на Гари Олдман.

Тогава Олдман взе тиквичката, която беше тъкмо на разположение в тази сцена, и я скри зад тила си. Когато Райдър се обърна към него, Гари ненадейно извади една тиквичка. Уинона реагира на тази изненада тъкмо както желае режисьорът.

И особено шефът на IT не разреши на Бил Скарсгард, който изигра злокобния смешник, и децата артисти да си взаимодействат, до момента в който не пристигна време да снимат сцените си дружно. Когато децата за първи път видяха гримирания Бил, бяха в действителност уплашени.

Филмовите звезди поставят огромни старания, с цел да скрият смеха си

Някои подиуми даже забавляват самите артисти. Но те би трябвало да сдържат смеха си или най-малко да скрият страстите си благодарение на разнообразни трикове. Мат Лебланк изясни, че в „ Приятели “ Дженифър Анистън постоянно подвига ръце до лицето си, с цел да скрие смеха си.

За какви други характерности на работата на актьорите сте чували?

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР