Има световна пандемия, има здравна криза в България. Колко пъти

...
Има световна пандемия, има здравна криза в България. Колко пъти
Коментари Харесай

Карадайъ: Колко пъти Радев свика Консултативния съвет за пандемията

„ Има международна пандемия, има здравна рецесия в България. Колко пъти се свика консултативния съвет по национална сигурност, с цел да има единодушие сред другите органи и институции в страната, в това число и политическите партии “.

Този въпрос зададе ръководителят на Движение за права и свободи, който е и претендент за президент на среща със симпатизанти в Хитрино. Той напомни, че в спешните времена доста е основна ролята на президентската институция.

Карадайъ даде два образеца. Първият е, че по време на политически рецесии президентската институция би трябвало да бъде полето, в което другите политически партии със своите разлики да могат да реализират единодушие по националните цели и полезности.

Вторият е, че със специфичен закон е основан Консултативен съвет при президента на Република България. Съгласно закона, на всеки три месеца би трябвало да има съвещание на консултативния съвет по национална сигурност. „ Аз ви задавам един въпрос: Колко пъти Радев е свиквал този съвет?

Карадайъ отговори еднопосочно на въпроса: „ Нито един път. А това е от главните функции на президентската институция. Когато е правена нашата Конституция тъкмо това е заложено, като пълномощия и отговорност на президентската институция “, напомни Карадайъ.

Той съобщи още, че в тези спешни времена на България ни е нужно единение на нацията и че единствено двамата - с госпожа Искра Михайлова, въплъщават това.

„ Ролята на президентската институция е да предлага сплотяващи национални дела и цели и напомни три от тях, които са залегнали в президентската му стратегия. Първата е - българите да достигнем междинните европейски стандарти на живот още за нашето потомство. Това ще стане с програмата за ускорено икономическо развиване, и ние ще го създадем, даде обещание Карадайъ.

Втората сплотяваща национална идея е да има безвъзмездна и налична детска градина за всяко дете в България.„ Третата е обвързвана с енергетиката. Ще създадем съвет по енергетика към президента, с цел да може и изпълнителната, и законодателната власт, да вземат съответни решения, изключително по време на рецесии, сподели ръководителят на Движение за права и свободи.

По тематиката с пандемията, той прикани членовете и симпатизантите на Движение за права и свободи да пазят живота и здравето си, а дружно с това живота и здравето и на близките. „ Управляващите се хвалят, че подхващат доста ограничения. Има обаче един критерии, който дава оценката за ограниченията, които са взети. И това е разпространяване на болестта и смъртност на глава от население.

При Бойко Борисов предходната година есента бяхме първи в Европа по смъртност. Днес, при тотално проваленото служебно държавно управление на Радев, ние към този момент сме първи в международен проект, до момента в който СЗО приканва целият свят, а и България, да вземат ограничения, с цел да спрат тази мрачна наклонност “, сподели още претендентът за президент.

В Хитрино Мустафа Карадайъ постави венец пред паметника на именития състезател герой Коджа Юсуф.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР