Има сценарий Десислава Иванчева да бъде представена за жертва на

...
Има сценарий Десислава Иванчева да бъде представена за жертва на
Коментари Харесай

Делото Иванчева - два сценария, едно клекало и благодарност към двете подсъдими

Има сюжет Десислава Иванчева да бъде показана за жертва на правораздаването. Това сподели основният прокурор Сотир Цацаров през днешния ден. 
 Адвокатите на Иванчева желаеха отказ на прокурорите по делото  Бивша съкилийничка на Иванчева: Условията в ареста са безчовечен
Има сюжет за набеждаване на Иванчева, настояват бранителите на подсъдимата някогашна кметица на региона.

Между двата сюжета е тоалетната-клекало в килията на Иванчева. Както и точните сметки на третия обвиняем като медиатор по делото за рушвет Петко Дюлгеров - " Работя за 15, може и 20%, споделя той, както стана ясно от СРС в правосъдната зала през вчерашния ден. Дюлгеров бе арестуван с 14 000 евро на 17 април, което си е тъкмо 20% от записания в материалите по делото 70 000 евро подкуп. 

Какво още демонстрираха " бръмбарите ": Името на някогашния кмет на столичния регион " Младост " Десислава Иванчева, упрекната в получаване на рушвет от строителя Александър Ваклин, не се загатва в изслушаните досега записи от подслушването сред Дюлгеров и предприемача Ваклин. И още - Дюлгеров споделя: " Тя изначало не искаше и дума да става, само че направих всичко допустимо. Което звучи по-скоро като подбуждане към взимане на рушвет, не като нормално ходатайство при договорка за подкуп. СРС-та разкриха и че Иванчева изрично не желае среща с Ваклин, с цел да му дава гаранции за плановете му в " Младост " против парите. 

Според някогашния пиар на Иванчева най-важното от изслушаните записи в правосъдната зала е, че на един от тях се чува:  " Ти не знам дали знаеш, аз имам оферта, специализираната прокуратура за 15 хиляди лева, те да я създадат ". Прокуратурата призна единствено, че се чуват думите " прокуратура " и " 15 хиляди лв. ".

Съдия Иво Хинов пък не можа да реши каква тъкмо е репликата, поради неприятния запис. 



Който и какъвто сюжет да развива, каквито и думи да чува или да не чува в СРС, едно е несъмнено - Иванчева и подсъдимата дружно с нея Биляна Петрова заслужават и признателност от цялото общество. Защото - около съвсем кверулантския брой тъжби от ареста, двете дами съумяха да раздрусат правосъдните органи, най-общо казано, от чиновниците на правосъдна защита до правосъдния министър Цецка Цачева. 

И нещо може би още по-важно - принудиха обществото ни да се вгледа зад стените и решетките на едни от най-недостъпните места във всяка страна и да се замисли за достолепието на всеки човек, пък бил той и обвиняем, или даже наказан нарушител. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР