Има справедливо недоволство, което не беше добре комуникирано от Министерския

...
Има справедливо недоволство, което не беше добре комуникирано от Министерския
Коментари Харесай

Ивайло Динев: Триковете за сваляне на легитимността на недоволството са грешка

Има заслужено неодобрение, което не беше добре комуникирано от Министерския съвет и политическия кабинет на премиера. Това мнение изрази пред БНР политологът Ивайло Динев. Той разяснява огласената от държавния представител Лена Бориславова информация, че се готвят провокации на днешния митинг на партия „ Възраждане “ против зеления документ и ценовия потрес.
„ Беше огромна неточност и първа такава сериозна неточност от позиция на връзка сред политически кабинет, Министерски съвет и обществото. Това държавно управление въпреки всичко пристигна след огромна вълна на митинги и немалка част от партиите вътре в обединението се обявяваха като протестни партии – е огромна неточност те при първи по-сериозни митинги и неодобрение незабавно да изкарват познати ни трикове, които са за да смъкват легитимността на каквото и да е неодобрение . “

„ Надявам се, че ще си вземат жълтия картон . Ситуацията, в която се намираме, социално-икономически, митинги ще има “, добави политологът.

Недоволството е напълно законно . Протестите и на пожарникари, и на служители на реда, и на музейни служащи, и на учени от Българска академия на науките са напълно обективни, уточни Динев. По думите му е обикновено, когато се разисква бюджет, работещите в бюджетните браншове да показват неодобрение и това се е случвало и преди.

Според Ивайло Динев „ обичайното виждане на огромна част от гласуващите “ е русофилско и носталгично настроено, само че поради близостта ни до зоната на спор Украйна би трябвало да се стигне до консенсус вътре в държавното управление и е наложително подобен консенсус да има в Народното събрание.

Запитан дали отношението на Българска социалистическа партия по този проблем е трета алена линия за партията в ръководещата коалиция Динев акцентира:

„ Най-добре беше обединението дружно да излезе с позиция. Тази е втора неточност за доста малко време . “

Ивайло Динев дефинира наличието на Демократична България в държавното управление като „ безшумно “, само че означи, че кабинетът продължава да има постоянна поддръжка .

В подобен вид политическа система като в България , където постоянно политическата мощ е „ много въвлечена с икономическата мощ – разпределението на пари, бюджети, еврофондове “, по-честата промяна на ръководещи е позитивна , счита политологът.

Цялото изявление слушайте в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР