Има сигнал, че руският Балкански поток, построен с 3 милиарда

...
Има сигнал, че руският Балкански поток, построен с 3 милиарда
Коментари Харесай

Сигнал до МВР: Борисов е ортак на Путин – руският „Балкански поток” на ГЕРБ заобиколи Украйна

Има сигнал, че съветският „ Балкански поток ”, издигнат с 3 милиарда лв. от ГЕРБ, е част от стратегически проект на Путин за заобикаляне на Украйна.

Това удостовери вътрешният министър Иван Демерджиев по време на блицконтрола в Народното събрание.

Той бе запитан от съпредседателя на Демократична България и зам.-шеф на Народното събрание Атанас Атанасов за оповестено в медиите клише от седмична информация на ДАНС отпреди години, преди да стартира строителството на Балкански поток, в което било очебийно, че „ още към оня миг българските служби са предизвестили тогавашния министър председател, че построяването на „ Балкански поток ” е част от стратегически проект на Путин за заобикаляне на Украйна “.

Реклама

В Министерство на вътрешните работи постъпи сигнал с сходно наличие от гражданско съдружие „ Боец “. Там са разказани доста сходни условия на тези, които вие изложихте тук, удостовери вътрешният министър.

И изясни, че защото се засягат въпроси от националната сигурност, от Министерство на вътрешните работи са препратили сигнала по компетентност на ДАНС и на способената прокуратура. Очакваме разглеждане и напредване на сигнала, сподели Демерджиев.

Прокуратурата незабавно се е самосезирала и е почнала инспекция от кое място е изтекла тази информация, което значи, че това е автентичен случай, изясни Атанасов. Тези данни сочат, че има осъществено закононарушение срещу българската страна, добави той.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР