Има щастливци, които могат да си легнат по всяко време

...
Има щастливци, които могат да си легнат по всяко време
Коментари Харесай

Гените ви определят времето за сън

Има щастливци, които могат да си легнат когато и да е на денонощието и да спят, като тази им сънливост няма да скапе по-късно нощния сън. Други пък не могат да заспят в ранен час и си лягат прекомерно късно, което от своя страна пречи на ставането рано заран за работа.

Според учени дали сте от хората, които си поспиват или от тези, които без значение в какъв брой часа са легнали не пропущат първия звън на будилника, всичко това зависи от гените.

Експерти от Калифорния считат, че генетичните ни заложби най-точно могат да дефинират по кое време да си легнем – дали сме от нощните птици или за нас е по-добре да лягаме рано.

Специалистите споделят, че родителите на всеки човек са му предали по завещание времето, когато е редно да си легне, с цел да се усеща задоволително добре на другия ден.

Тези моменти са предопределени от нашите гени, настояват учените. Според тях, в случай че всеки от нас успее да разбере по кое време организмът му действа най-добре ще си спестим много здравословни проблеми.

Учените споделят още, че всеки човек има в себе си вътрешен часовник – той се състои от хиляди нервни кафези в структурата на мозъка. Именно по тази причина някои хора имат нужда да си лягат незабавно, откакто сте стъмни, а други се разсънват тъкмо, когато падне нощта.

 Събуждане

А съгласно откриватели от Северна Каролина, с какво въодушевление ще се събудим сутринта зависи от какъв пол сме. Специалистите са безапелационни, че дамите са много кисели ставайки заран, за разлика от мъжете.

Учените не пропущат да ни припомнят, че недоспиването може да ни аргументи разнообразни здравословни проблеми, както и че дамите имат потребност от половин час повече сън, от мъжете. Не излиза наяве, обаче, дали в случай че дамата поспи повече това ще я спре да покаже неприятната страна на своя манталитет, откакто се разсъни.

Друго изследване пък изрично дефинира месец февруари, като месецът, в който спим най-лошо. В изследването са взели участие над 20 хиляди души. Като причина февруари да е най-лошият месец за нашия пълностоен сън, учените акцентират мрачните дни и дългите нощи.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР