Има съгласие по главните въпроси за желанието на Македонската православна

...
Има съгласие по главните въпроси за желанието на Македонската православна
Коментари Харесай

Има съгласие по главните въпроси за Македонската православна църква

Има единодушие по основните въпроси за желанието на Македонската православна черква да бъде приета за посестрима на българската. По този метод тя може да придобие автокефалност. Това сподели българският патриарх Неофит, представен от БНР.

 Македонската черква приема българската за църква-майка, в случай че синодът я признае за независима
Македонската черква приема българската за църква-майка, в случай че синодът я признае за независима

Писмо от македонските архиереи...

Стараем се да се изслушваме с внимание , да поддържаме положителния звук , да се срещаме с архиереите и хората, от които зависи напредването на този въпрос. Слава Богу, че има консенсус по основните въпроси на бъдещото единение , съобщи духовният лидер на България.

От думите му стана ясно, че се обмисля по какъв начин да се отбележат честванията на 1000 години от основаването на Охридската архиепископия в Македония . С Бога напред, ще се стараем да служим на мира и любовта Христови, сподели патриархът.

 Снимка 335361
Източник:

На имения си ден патриарх Неофит уважи своя небесен настойник като отслужи тържествена света Литургия и признателен молебен в Софийската митрополитска катедрала " Св. Неделя " .

Той пожела на миряните да бъдат честити с вярата си в Светото Православие. " Да бъдем радостни в постигането на положителни триумфи в църковния живот и в напъните на всеки от нас да живее съгласно Словото Божие . Бог да е с нас и на всички ви Благословение ", пожела патриарх Неофит.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР