„Има разцепление и по-укрепнала опозиция в БСП. Видно беше, че

...
„Има разцепление и по-укрепнала опозиция в БСП. Видно беше, че
Коментари Харесай

Красива социоложка посочи ще има ли рокади във властта преди председателството

„ Има разединение и по-укрепнала съпротива в Българска социалистическа партия. Видно беше, че целият доклад, който се даде през днешния ден беше концентриран към опозиционната група, която се обрисува в партията. На този конгрес една от точките не беше да се трансформира устава, а обрисуване на по-ярка опозиционна роля. От друга страна Корнелия Нинова в нейната тирада искаше да покаже, че доста работа е свършена”, сподели в предаването „ Офанзива с Любо Огнянов” социоложката Евелина Славкова.

„ От една страна Българска социалистическа партия има доста ясни изразени цели. От друга има доста ясно обособена тройка и на всички места се приказва какви са нейните цели. Не мисля, че има доста осезателен вакуум. Ясно беше, че днешният конгрес беше опит за почистване и наказване. Не мисля, че има вид Корнелия Нинова да бъде заменена сега, само че все пак е видно, че има постоянна съпротива. Има към 4, 5 % разлика сред Българска социалистическа партия и ГЕРБ. По отношение на свадите сред съпротива и ръководещи, се оказва, че те нямат отношение към поддръжката на едните или другите. Тук приказваме за данните и по какъв начин обществото приема всичко това”, сподели още тя.

„ Това с предварителните парламентарни избори не значи, че Българска социалистическа партия ще вземе властта и ще стане първата политическа мощ. Не виждам такава наклонност да може да се случи сега. Борисов се усеща доста по-комфортно с Обединените патриоти, в сравнение с с Реформаторския блок. Сегашната коалиция няма елементарно да захвърли властта и да каже – „ дайте да вървим на предварителни избори”, безапелационна беше Евелина Славкова.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР