Има политически, и юридически аспект в предложението на Мария Габриел

...
Има политически, и юридически аспект в предложението на Мария Габриел
Коментари Харесай

Доц. Киселова: Мълчанието на главния прокурор беше в негов ущърб

Има политически, и юридически аспект в предлагането на Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През 1997 година приключва Езикова за промяна на основния прокурор. Политическият – да бъдат поканени тези парламентарни групи, които биха желали промяната на основния прокурор, и да вземат участие в такова държавно управление. Това съобщи доцент Наталия Киселова, учител по конституционно право, в ефира на Нова телевизия.

„ От конституционна позиция – сега има субекти, които могат да изискат отстраняването на Гешев, един от тях е министърът на правораздаването. когато приказваме за такава процедура обаче, тя е в компетентността на Висшия правосъден съвет като орган, който може да предложи на президента освобождение на основния прокурор ”, добави тя.

„ Този състав на Висш съдебен съвет го номинира и повтори избора, откакто беше върнат от президента. Може би е редно първо да се повдигне въпросът за възобновяване на състава на Висш съдебен съвет. На този парламент се надяваме да направи това. Процедурата трае сред два и три месеца ”, сподели още тя.

„ Господин Борисов в едно от своите изказвания сподели „ Нито аз, нито Гешев сме безконечни ”. Инцидентът с основния прокурор повдигна въпроси – разноговоренето сред разнообразни хора в прокуратурата и следствието. Когато толкоз дълго се мълчи дали си бил със фамилията си или не и по какъв начин се е развила работата след случая – задават се повече въпроси, в сравнение с се получават отговори. Мълчанието на основния прокурор беше в негов ущърб ”, съобщи още доцент Киселова.

Според нея не би трябвало да се гледа на промяната на един човек като панацея за промени в правосъдната власт – те би трябвало да минат през законодателство.

„ Не беше упоменато нищо нито за „ Магнитски ”, нито за Украйна или Северна Македония. Това са все мъчителни въпроси, по които българското общество е значително разграничено. Необходимо е избрани въпроси да бъдат изгладени, преди да се приказва за поддръжка за държавно управление ”, добави тя.

„ Планът с 10-те целта на Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През 1997 година приключва Езикова е като за четири години ”, счита още тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР