Има огромна вероятност Нидерландия и Австрия да променят своята позиция

...
Има огромна вероятност Нидерландия и Австрия да променят своята позиция
Коментари Харесай

Калин Стоянов: Нидерландия и Австрия могат да променят позицията си за Шенген

Има голяма възможност Нидерландия и Австрия да трансформират своята позиция за приемането на България в Шенген. Това съобщи министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.

Той напомни пред Българска национална телевизия, че България е посетена от задача, включваща специалисти от Австрия, Нидерландия, Германия и Испания, които са ревизирали на място нашата подготвеност за влизането ни в Шенген. „ Заключението на комисията е, че България дава отговор на всички условия да бъде член на Шенген. Този път в комисията имаше представител на Нидерландия, която предходните два пъти не изпрати подобен “, уточни министър Стоянов.

Той счита, че въз основа на заключенията на тази комисия на България ще й бъде по-лесно идната седмица по време на следващия Съвет в Брюксел. Според Стоянов през последните месеци има индикации, че може да има поврат по връзки на България в позитивна посока. В тази връзка той изброи визитата на ръководителя на австрийския парламент, позитивния отчет на Европейската комисия, неотдавнашното ни присъединяване в Глобалния алианс против каналджийството, където министър Стоянов е направил едно от главните изявления.

„ Цифрите са напълно в наша изгода. Преобърнахме наклонността. 176 хиляди опита за нелегално прекосяване на българо-турската граница имаме от началото на годината “, съобщи вътрешният министър. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР