Равносметката от работата на НС и кабинета Денков може да

...
Равносметката от работата на НС и кабинета Денков може да
Коментари Харесай

Надежда Йорданова: ПП-ДБ няма да се примири и да се откаже от дневния ред на обществото

" Равносметката от работата на Народно събрание и кабинета " Денков " може да бъде избрана като сполучлива, от една страна, само че и като предизвикателна. Най-големият триумф беше че се постави завършек на парламентарната рецесия и едноличното ръководство на президента Радев и лутането в геополитическата ориентировка на страната ", съобщи пред бТВ претендентът за депутат от ПП-ДБ Надежда Йорданова.

Тя изброи промените в Конституцията, основаването на условия за самостоятелен съд, ограничение на пълномощията на основния прокурор, приемането в Шенген, благосъстоянието стартира по бързо да се усилва и за първи път България не е на последно място в Европейски Съюз по приходи.

" За да излезем от политическата рецесия и с цел да тръгнем по пътя на промените потърсихме поддръжка от досегашни съперници, обединения, които към момента поддържат прокорупционни модели и това имаше своята политическа цена ", счита тя.

" Конституцията подсигурява повече самостоятелност на съда, основният прокурор е със значително лимитирани пълномощия. Голямото предизвикателство е приемането на закона за правосъдната власт, който да подсигурява използването на заложените в Конституцията правила. И по тази причина наподобява започнахме да срещаме опозиция, изключително при избора на самостоятелни регулатори ", разяснява тя.

" Острата реакция на ПП-ДБ незабавно докара до прекъсване на желанието пенсиите да бъдат увеличени с по-малко от авансово заложения % ", сподели тя.

Та напомни, че ПП-ДБ е предложила да отпадне служебния кабинет, а държавните управления в оставка да провеждат изборите.

" Гаранциите, че промяната ще бъде довършена са доверието на обществото, с цел да имаме задоволителна тежест, с цел да ги продължим или да попречим на връщане обратно ", сподели Йорданова и назова " прогнози " изказванията на социолозите, че обединението губи над 200 хиляди гласа.

" Спрямо ПП-ДБ има офанзива след офанзива, скандал след скандал и това въздейства. Без устойчиви институции България в никакъв случай няма да излезе от блатото на мъждиво кретащи институции. Наше обвързване и отговорност е да убедим българския народ, че той има капацитет. Ние слагаме на масата въпроса дали българският народ се помирява или желае и може повече ", добави тя.

Според нея, сили като ГЕРБ и Движение за права и свободи се съпротивляват на използването на промените, само че акцентира, че не става дума за техните електорати, а за избрани елементи от тяхното управление.

" Затова едни кавги се раздухват, а други се потушават, а институции се употребяват за политически напън. В България не се събират данни какъв брой от СРС са довели до действителни производства, няма правила по какъв начин те да се унищожават, и по този начин това на процедура е " банка с компромати ". Ето това е работа, която би трябвало да свърши 50 парламент ", съобщи Йорданова.

" Тревогата ни е, че хвърлянето на България към избори е доста нездравословно. В ПАСЕ се отсрочи постмониторинговия разговор поради предварителните избори. Но ние сме прагматични, ще търсим болшинство или ще поддържаме болшинство, единствено в случай че то е готово да извърши антикорупционни промени ", сподели още тя.

" Коя политическа мощ къде ще застане, дали ще търси антикорупционни практики или ще търси различен път за развиване е решение на самата политическа мощ. Ние държим да няма плаващи болшинства, само че за жалост управлението на Движение за права и свободи не е готово. Когато стигнахме до действителните промени, да се откажем от това партиите да имат обезпечена политическа квота в регулаторите - те се отхвърлиха. За да се отприщи евентуална на благосъстоянието би трябвало да се направи промяната в тези институции ", уверена е Йорданова.

" Не инцидентно обърнах внимание на показателя за действителното богатство на популацията. България постепенно, само че действително отлепва от дъното на разнообразни ранглисти. Но до момента в който корупцията ни краде от джобовете не можем да разчитаме на това ", предвижда тя.

По думите и, ПП-ДБ няма да се помири и да се откаже от дневния ред на обществото, а въпрос на избор е дали други партии ще оставят страната в корупционното тресавище.

" Очакваме сложни диалози, само че виждам отговорно прагматично отношение. Трябва да можем да си приказваме, само че да не използваме цели за извиване на ръце и персонални въздействия било в правосъдната власт, било в регулаторите. Личния интерес не може да бъде търгуван за националния интерес. Ние не отстъпихме от това да се проведат промените на процедура. Може би беше неточност това, че нямаше споделена политическа отговорност. ГЕРБ опита да наложи в обществото това, че ПП-ДБ ламти за постове, само че това не беше правилно. Разговорите се счупиха, когато поискахме съответни периоди. В персонален проект скърбя, че не устояхме на изкушението за неприятни законодателни практики, от време на време прибързвахме ", безапелационна беше тя.

Йорданова прикани българските жители да гласоподават, с цел да покажат какъв е техният избор за България и да гласоподават за една естествена България като европейска страна.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР