Има няколко неща, правещи много сериозно впечатление, които реализираме като

...
Има няколко неща, правещи много сериозно впечатление, които реализираме като
Коментари Харесай

Проф. Михайлов обясни защо не могат да се повишат възнагражденията на медиците

Има няколко неща, правещи доста съществено усещане, които осъществяваме като ръководство в този момент и можем да създадем действителност. Става дума до края на първото полугодие да стартираме система за национална специализация на фрагментите с висше обучение, както и съществено да преразгледаме здравната карта на страната. Това съобщи заместник-председателят на Здравната комисия в Народното събрание и депутат от Българска социалистическа партия проф. Георги Михайлов по време на днешната полемика на тематика „ Кадровият недостиг в опазването на здравето – последствия и потребност от промени ".

По думите му това ще трансформира медицинските служащи в гръбнака на опазването на здравето. „ И един експерт да излиза експерт в едно направление, както е в модерна Европа – само че квалифициран да работи като същински доктор и познавайки основата на всички останали заболявания”, добави още проф. Михайлов.

Относно преразглеждането на здравната карта на България социалистът съобщи, че не е редно 80% от лечебните заведения да се намират в 5 града и добави, че това води до изострен недостиг на квалифицирана здравна помощ в останалите болнични заведения.

„ Системата на оценка на клиничните пътеки е остаряла несъвършена, даваща опция за лобистки тласъци в нея, за дисбаланс в системата и недаваща опция на главното, от което България изрично е изостанала - преместването на салдото от болнична към доболнична помощ”, добави още националният представител от Българска социалистическа партия.

Според него доболничната помощ не е готова да поеме съществено финансиране - нито с фрагменти, нито с инсталация.

Той показа, че социалистите имат визия за няколко съществени закона в бранш опазване на здравето и това са - Закона за трансплантациите, който ще бъде един от първите, както и Закона за кръвта и Закона за съсловните организации.

var width = window.innerWidth || document.documentElement.clientWidth || document.body.clientWidth; window.googletag = window.googletag || {cmd: []}; googletag.cmd.push(function() { googletag.defineSlot(`/401112551/m.fakti_post_2`, [[728, 90], [300, 100], [660, 250], [750, 200], [336, 280], [300, 250], [320, 50], [600, 250], [300, 600], [300, 75], [320, 100], [750, 300]], `div-gpt-ad-1646992589137-0`).addService(googletag.pubads()); googletag.pubads().enableSingleRequest(); googletag.pubads().collapseEmptyDivs(); googletag.enableServices(); }); googletag.cmd.push(function() { googletag.display(`div-gpt-ad-1646992589137-0`); });

В умозаключение проф. Георги Михайлов бе безапелационен, че заплащането не може да бъде увеличено при сегашната система на финансиране, т.е. до момента в който лечебните заведения са търговски сдружения и добави, че се обмисля основаването на национална система за хонорари, която да регистрира спецификацията на квалификацията на обособения кадър.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР