Има много разнообрази начини, по които можете да си приготвите

...
Има много разнообрази начини, по които можете да си приготвите
Коментари Харесай

Как да си приготвим яйца на…хартия?

Има доста разнообрази способи, по които можете да си приготвите вкусни яйца. Едва ли обаче сте се сещали, че можете да си сготвите вкусни яйца на хартия. Според някои домакини този способ е необятно публикуван в плевенския край.

За да си ги приготвите е належащо да се снабдите с един чисто бял лист, няколко яйца, сол, както и с масло или сирене по избор.

Котлонът се загрява на междинна степен (нито прекомерно висока, нито прекомерно ниска температура). От хартията се подготвя малко плато, върху което се счукват едно или две яйца. След една-две минути яйцата могат да се разбъркат, като деликатно придържате хартията върху котлона. Този автентичен и забавен способ се основава на събитието, че консистенцията на яйцето не разрешава на хартията да се самозапали.

Така единствено след няколко минути яйцата са подготвени. Махнете ги от котлона тогава, когато прецените, според от вкусовите ви желания. По предпочитание можете да добавите малко сол, масло и натрошено сирене.

 яйца с пера

За по-голяма екзотика можете да консумирате яйцето напряко от хартията, без да се постанова да сервирате в обособена паница.

Интересната рецепта е елементарно изпълнима и е извънредно занимателно, когато я вършиме това за деца. Разбира се, не трябва да им позволявате да подготвят яйцата си сами по този метод.

Яйцата са извънредно добър източник на протеини, както и на разнообразни други хранителни субстанции. Те дават всички съществени аминокиселини за хората и обезпечават няколко витамини и минерали, в това число витамин А, рибофлавин, фолиева киселина, витамин В6, витамин В12, холин, желязо, калций, фосфор и калий.

Важно е да се знае, че холинът, съдържащ се в яйцата, е значим хранителен детайл за развиването на мозъка и е извънредно значим при бременни и кърмещи дами, с цел да се обезпечи здравословно развиване на мозъка на плода.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР