Има много причини да обичаме наровете. Разкошен цвят, зашеметяващ външен

...
Има много причини да обичаме наровете. Разкошен цвят, зашеметяващ външен
Коментари Харесай

Пет причини да ядем повече нар

Има доста аргументи да обичаме наровете. Разкошен цвят, замайващ външен тип и сензациозен усет. Но най-много - нарът е доста потребен за здравето ни! Той оказва помощ за облекчение на болката, за попречване на сърдечно-съдови болести, има анти-вирусни свойства и доста повече. Ето топ пет на аргументи, заради които нарът би трябвало да участва е менюто ни:

1. Наровете защищават от сърдечно-съдовите болести. В семената му се съдържат високи равнища на антиоксиданти, които защищават стените на артериите от свободните радикали и по този метод се понижава вероятността от артериална плака.

2. Намаляват възпалението и болката в ставите. Проучвания демонстрират, че 8 от 10 индивида са получили облекчение, откакто са приемали по един нар на ден в продължение на месец.

3. Наровете борят вирусите. Анти-вирусните му свойства са тествани против вируса на СПИН от откриватели от Института за Кимбъл в Ню Йорк. Те разкрили, че сок от нар предложил най-висока инхибиторна интензивност против вируса HIV-1.

4. Наровете са вкусно и дейно оръжие против рака. Многобройни изследвания са извършени, с цел да се оцени способността на този плод, с цел да инхибира разнообразни типове рак, в това число на белия дроб, дебелото черво, на кожата, на гърдата, простатата и левкемия.

5.Консумацията на нар понижава вероятността от импровизиран аборт, а също по този начин подсигурява, че бебето няма да се роди с прекомерно ниско тегло.

Семената от нар са вкусни сами по себе си, само че също по този начин са съвършен свършек на всеки десерт, а също по този начин в композиция от кафяв ориз или киноа.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР