Има изпитани рецепти, които бързо могат да повдигнат настроението ни,

...
Има изпитани рецепти, които бързо могат да повдигнат настроението ни,
Коментари Харесай

10 научно доказани начина за подобряване на настроението

Има изпитани предписания, които бързо могат да издигнат настроението ни, когато сме унили, изморени, напрегнати или в плен на отрицателни страсти. Вижте 10 метода с научно потвърден резултат:

1. Излезте измежду природата. Ако постоянно се чувствате „ изцедени “, то е тъй като не прекарвате задоволително време измежду природата. Много учени предизвестяват, че урбанизацията е опасност за психическото ни здраве и благоденствие. Но пък е потвърдено, че 90-минутна разходка измежду природата е задоволителна, с цел да ни избави от всички отрицателни мисли.

2. Пуснете си „ щастлива “ музика. Да, има такова нещо и съгласно учените може доста да повдигне настроението ни. Така звучи най-щастливата плейлиста в света:

3. Насладете се на хубостта на деня. Редица изследвания потвърждават позитивния резултат от това да се любуваме постоянно на хубостта на изгрева, на залеза, на звездите, на снежинките…

4. Помислете какво може да ви разсмее. Смехът доста постоянно се оказва най-хубавото лекарство. Доказано е, че той снема напрежението, притъпява възприятието за болежка и повдига настроението.

5. Раздвижете тялото си. Дори и единствено 10-15 минути физическа интензивност са способни да издигнат настроението ни. Движението покачва равнищата на серотонин и допамин (хормони на удоволствието) в мозъка и ни настройва положително.

6. Прегърнете някого. Това е може би един от най-лесните и най-бързи способи за подвигане на настроението. Учените са потвърдили, че прегръдката понижава хормоните на напрежението и усилва равнищата на окситоцин (хормона на любовта) в мозъка. Освен това работи релаксиращо.

7.  Хапнете нещо здравословно. Храната е фактор, който въздейства върху метода, по който се усещаме. Така да вземем за пример дефицитът на витамин B-12 може да провокира меланхолия, нервно напрежение, главоболие и други Той се съдържа в аленото месо, черен дроб, яйца, мляко и морските храни.

8. Изгледайте най-релаксиращия филм в света.  Знаете ли, че може да се освободите от неприятното въодушевление, напрежението, напрежението и безпокойството единствено за 7 минути?  Това дава обещание най-релаксиращият филм в света. Видеото е основано на препоръките и рекомендациите на разнообразни специалисти в областта на напрежението, медицината, музикалната терапия, естествената терапия и т.н

9. Спомнете си нещо хубаво. Понякога даже и споменът за нещо хубаво, което ни се е случило денем може доста да повдигне настроението ни. Много психолози предлагат вечер да записваме най-малко 3 хубави неща, които са ни се случили денем. Така се настройваме позитивно и обръщаме по-голямо внимание на хубавите неща в живота си.

10. Практикувайте йога и медитация. Според проучванията заниманията с йога освен развиват гъвкавостта и мускулната мощ, само че и ни освобождават от напрежението, усъвършенстват концентрацията и понижават безпокойството.

Инфо: Economy

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР