Има голяма вероятност Вселената ни да се окаже холограмен модел,

...
Има голяма вероятност Вселената ни да се окаже холограмен модел,
Коментари Харесай

Вселената ни всъщност е сложна холограма?

Има огромна възможност Вселената ни да се окаже холограмен модел, демонстрират последните научни наблюдения. До това мнение се стигнало след сравнение с по-стари данни за нашата Вселена.

Ръководител на изследването е професор Ниаеш Афшорди от Университета на Ватерло. Той декларира, че анализите им могат да доведат до нови прозрения за Големия гърмеж и квантовата гравитация, написа списание Physical Review Letters.

Изследвайки галактическия микровълнов декор (CMB), създателите на изследването споделят, че са намерили първото доказателство за холограмна Вселена.

Тази доктрина е препоръчана за първи път през 90-те години на предишния век и споделя, че всичко, което виждаме или усещаме, се разпределя в 3 измерения.

Триизмерните изображения се кодират в двуизмерна повърхнина, като същият принцип на холограмата се употребява и при кредитните карти.

Разликата сред 3D филмите и холограмата на нашата Вселена е в проекцията. Ние можем да докоснем обектите на нашата позиция, споделят откривателите.

 Вселена

Според тази доктрина времето и пространството не са ясно избрани, галактическият микровълнов декор излъчва информация са моделите на Вселената малко след нейното формиране.

Наблюденията на учените през последните години са разрешили на учените да открият нови данни за микровълните от ранните интервали на Вселената. С тази информация могат да се вършат по-сложни съпоставения в квантовата доктрина.

Холографията е голяма крачка напред за метода, по който мислим за структурата и основаването на Вселената. Теорията на относителността на Айнщайн изяснява доста добре съвсем всичко едромащабно във Вселената, само че стартира да се разпада, когато се вникне в произхода и механизмите на квантово равнище, изяснява професор Скендерис.

От десетилетия учените се пробват да съчетаят теорията за гравитацията с квантовата доктрина на Айнщайн, а някои считат, че в случай че Вселената ни се показа като холограма, това чудесно ще съчетае двете концепции.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР