Има фермери сред руснаците, които са мобилизирани в армията, каза

...
Има фермери сред руснаците, които са мобилизирани в армията, каза
Коментари Харесай

Путин призна: Руски фермери са мобилизирани в армията

Има фермери измежду руснаците, които са мобилизирани в армията, сподели през днешния ден президентът Владимир Путин на среща с публични лица, сигнализирайки за евентуални спомагателни опасности за реколтата през 2023 година, съобщи Ройтерс.

Русия е най-големият експортьор на пшеница в света. Есента е претрупан сезон за фермерите, защото те сеят зимна пшеница за реколтата за идната година и прибират реколтата от соя и слънчоглед. Сеитбата на зимното зърно към този момент е доста забавена от дъждовете.

Съобщението от предходната седмица за първата готовност на Русия от Втората международна война насам, на фона на това, което Москва назовава специфична военна интервенция в Украйна, провокира напор към границата на мъже, отговарящи на изискванията за активизиране, и безпокойствие измежду по-широкото население.

Официални лица споделиха, че още 300 000 руснаци ще бъдат призовани да служат като част от мобилизационната акция. Някои райони, граничещи с Украйна в южната и централната част на Русия, като региона на Курск, са огромни производители на зърно.

Путин също по този начин сподели на срещата, че Русия е напът да прибере рекордна зърнена годишна продукция от 150 милиона тона, в това число 100 милиона тона пшеница, през 2022 година

" Вече са прибрани 138,7 милиона тона зърнени култури, а предварителните оценки за 2022 година възлизат на 150 милиона тона, от които 100 милиона пшеница “, съобщи Путин, представен от Франс прес.

Според Москва, въпреки че глобите на Съединени американски щати и Европа, целящи да санкционират Русия за офанзивата ѝ в Украйна, не са ориентирани директно към съветския селскостопански бранш, те пречат на финансирането и износа, защото засягат банки и транспортни компании.

" Доставките на зърнените ни култури и торове в чужбина не престават да са сложни ", разяснява Путин. " Има заплаха глобите против Русия да доведат до в допълнение утежняване на обстановката и до международна продоволствена рецесия ", добави той.

Путин непрекъснато подлага на критика постигнатото през юли в Истанбул съглашение, което разреши да се възобнови износът на зърно от Украйна, който бе спрян поради спора, защото съгласно него доставките отиват най-много в европейските страни, а не в бедните страни.

" Украинските зърнени култури не престават да заобикалят най-бедните страни. Към 23 септември единствено четири кораба от общо 203 са отишли в такива страни “, означи съветският президент.

Европейските страни и Украйна отхвърлят тези обвинявания.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР