Има едно цвете, което е доста популярно като саксийно растение.

...
Има едно цвете, което е доста популярно като саксийно растение.
Коментари Харесай

Цветето в саксия, което ще привлече парите в дома ви

Има едно цвете, което е много известно като саксийно растение. То е тип специфичен бръшлян и латинското му наименование е epipremnum. То е отдалечен посетител, идва чак от Соломоновите острови и като такова обича топлото време, влажната пръст и се развива доста бързо. От него става идеална висяща декорация за дома.

Цветарите бързат да го слагат в кошница и оставят филизите му да висят надолу, изграждайки същински зелени паравани. Озеленяването на огромни повърхнини или пространства се реализира доста добре благодарение на епипремнума.

Това бързо растящо пълзящо цвете харесва стайната атмосфера и се усеща добре в помещение с непрекъсната температура и мокрота. То е издръжливо даже и в не толкоз удобни условия, само че с цел да се развива добре, би трябвало да му се обезпечи вода и мокър въздух.

Какво още може да даде епипремнумът на притежателите си, с изключение на зелената декорация и насладата от развъждането онлайн цвете?

Според актуалните визии растението, наричано още демонски бръшлян, е идеалният детокс за пространствата. Премахва формалдехидите и нездравословните химикали и поддържа здравето на хората по този метод.

 Привличане на пари в дома

Според фън шуй това растение заема много централно място в живота. По клоните му листата порастват по пет на брой и се счита, че символизират петте детайла в учението - земя, вода, огън, дърво, метал. Смятате се, че растението притегля пари в дома.

Поради тези характерности се счита, че цветето носи облага и благоденствие на дома, където се отглежда. Заради това там, където фън шуй доминира като схващане, постоянно ще се откри и саксия с това растение.

Фън шуй философията учи хората по какъв начин да живеят оправдано, с цел да бъдат щастливи и задоволени от себе си. Финансовото успокоение е едно от изискванията за спокоен и кротичък работен живот, по тази причина учението залага на естествените детайли, които обезпечават такова успокоение. Сред тях своето място има и епипремнума - цветето на парите.

Билка на парите или прочистващо въздуха растение - това всеки взема решение самичък, само че и в двата случая е добре да има най-малко една саксия епипремнум в дома и за шанс в работата.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР