Има един известен цитат на Бжежински, че Русия не може

...
Има един известен цитат на Бжежински, че Русия не може
Коментари Харесай

Райво Варе пред bTV: Путин иска да преначертае архитектурата за сигурност в Европа


" Има един прочут откъс на Бжежински, че Русия не може да стане империя без Украйна. Странното е, че всички се смеят на Бжежински, само че Путин му има вяра. Той не желае да пропусне опцията. Смята, че се е отворила опция за него ".

Това споделя в особено изявление за bTV Райво Варе – естонски политик и бизнесмен, стопански специалист, правист, член на изпълнителната власт два пъти и член на надзорните препоръки на няколко компании и също и член на мозъчния концерн на президента.

" Путин ясно съобщи какви са му желанията. Започна през 2017г. в известната си тирада в Мюнхен, след което неколкократно ги доразви… Основно да преначертае архитектурата за сигурност в Европа. Нищо по-малко. И по този метод да стане авторитетен фактор с действителни права на несъгласие във връзка с сигурността в Европа. И освен сигурността, а евентуално и по политическите въпроси в Източна Европа…И по този метод да се трансформира в третата велика мощ, наред със Съединени американски щати и Китай ", счита Райво Варе.

Според него войната в Украйна не може да бъде окачествена като " специфична интервенция ". " Изобщо. По никакъв начин…Но казусът е, че първоначално явно Путин си е вярвал, тъй като имаше огромно развръщане на съветски оперативни елементи в Украйна преди да почне нашествието. Както и през първите стадии на нашествието. И битуваше концепцията, че ще бъде интервенция с хирургическа акуратност в избрани центрове като Киев, Одеса и Харков, както и на някои други места. И че ще бъде задоволителна да сложи украинците в послушание. Но най-голямата неточност на всички, освен на Путин и неговите хора, само че и на съветското общество като цяло, че дори и на специалистите от Запада, беше съпротивата, проведена от украинците ", уточни естонски политик и бизнесмен.

По думите му " Руският исполин " по Маркс потвърди, че не е нито толкоз огромен, нито толкоз мощен, колкото се е считало. Според него в този момент сме очевидци на резултатите от една ендемична корупция, и неспособност за справяне с обикновени неща.

" Най-вероятно ще създадат всичко допустимо да запазят връзката по суша с Крим, тъй като без нея страдат доста. И ще се борят до дъно да задържат надзор върху водоподаването към Крим. Това им е задната мисъл, която не е необятно известна, само че Крим доста страда от липса на водоизточници. И по тази причина толкоз доста им трябват. И по тази причина една от първите цели, които превзеха, беше Нова Каховка, връзката към кримския водопроводен канал, по който Крим се доставя с вода. Защото другояче през летния сезон в Крим би било унищожително изсъхнало. Та по този начин, чакам да се стигне до някакво помирение с избрани загуби за Украйна, само че Украйна ще оцелее ", предвижда Райво Варе.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР