Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата Китайската икономика леко забави

...
Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата Китайската икономика леко забави
Коментари Харесай

Строител на капитализма: Си Дзинпин

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване
Още по тематиката
Китайската стопанска система леко забави растежа си до 6.8%

Увеличават се опасенията поради отрицателните резултати от несъразмерното кредитиране
19 окт 2017
Китайският президент вижда тежки стопански провокации пред страната

Си Дзинпин счита за нерешени в задоволителна степен разширяващата се разлика в приходите, проблемите в заетостта, образованието и опазването на здравето
18 окт 2017 След като по-рано тази година, по време на речта си на форума в Давос, президентът на Китай Си Дзинпин се трансформира в непредвиден бранител на свободната търговия и отворените пазари, тази седмица той влезе с името си в комунистическата конституция на страната.

Той е първият жив ръководител на Китайската комунистическа партия (ККП) след Мао Цзедун, който има тази чест, и мнозина разпознават в това неговите увеличаващи се упоритости да остане водач на страната оттатък обичайните два мандата. Новият управителен принцип, признат на XIX конгрес на партията, е този за " Разсъжденията на Си Дзинпин за социализма с китайски характерности за новата епоха ".

Посланията на Си обаче са надалеч от ортодоксално марсксистките тези - в формалното изказване след края на конгреса се акцентира " основната роля на пазарните сили в разпределението на запаси " и уговорката за промени, насочени към предлагането на артикули и услуги.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР