Илюстрация БНТВремето се затопли и ни атакуват нови вируси, съобщава

...
Илюстрация БНТВремето се затопли и ни атакуват нови вируси, съобщава
Коментари Харесай

Със затоплянето на времето ни атакуват нови вируси

Илюстрация Българска национална телевизия
Времето се затопли и ни нападат нови вируси, оповестява Българска национална телевизия. Не са малко хората, които се оплакват от висока температура, болки в гърлото, хрема и кашлица. Заедно с топлото време за началото на пролетта, март ни сервира и повече превалявания.
По тези въпроси, в студиото на " Денят стартира " на Националната телевизия посетители бяха проф. Тодор Кантарджиев - шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания и Анастасия Стойчева - синоптик в Национален институт по метеорология и хидрология п.
Все още има слаба циркулация на грипни вируси. Ние сме от страните в Европа, които имаме минимум грип сега. Последната 10-а седмица, която отчетохме на годината е обвързвана с много понижаване на случаите на грип. Доста по-ниско от епидемиологичните размери са единствено две области - Габрово и Ямбол. В момента обръщаемостта за здравна помощ е почти присъщата за късната пролет. Не са повече от 5000 до 7000 души болните сега. Но все още сигурно можем да кажем, че грипната зараза е отминала и към този момент не чакаме втора грипна вълна, разгласи проф. Кантарджиев.
Температурите ще са по-скоро като за късна пролет. Днес оптималните стойности съвсем в цялата страна ще надвишават 20 градуса. 24-25 градуса в Предбалкана и тук-там в Изтночна България, където ще се усили южният вятър. През седмицата обаче, времето ще се поправи и температурите, както утринните, по този начин и оптималните, ще станат близки или нормални за средата на март. Няма да минем без превалявания. Тази нощ и на следващия ден през страната ще премине леден атмосферен фронт, който ще намали тези температури. От запад на изток съвсем на всички места ще превали дъжд, единствено по най-високите елементи на планините - сняг. През идващите дни към сряда - четвъртък чакаме нови превалявания, споделя Анастасия Стойчева.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР