Илтер Аксанов с прякор Шалтера, който преби на пътя Пламен

...
Илтер Аксанов с прякор Шалтера, който преби на пътя Пламен
Коментари Харесай

Побойникът-стрелец от Добрич остава в ареста

Илтер Аксанов с прякор Шалтера, който преби на пътя Пламен Михов от Добрич и стреля по него с револвер, остава за непрекъснато в ареста, заяви наблюдаващият областен прокурор Павел Любенов. Решението на съда е взето в събота, посочи обвинителят.

Към момента на Шалтера е повдигнато единствено обвиняване за безчинство. Вероятно ще бъдат повдигнати още обвинявания, посочи прокурор Любенов. Установява се картечният газов револвер, с който е стрелял, дали е легален, прави се автотехническа експертиза на автомобила на Пламен – Пежо – дали има по него вреди, също така Шалтера е заплашвал с ликвидиране Пламен Михов.

36-годишният Илтер Аксанов е осъждан. На 11 декември 2019 година е получил присъда от 4 месеца с 3-годишен изпитателен период за осъществени 2 закононарушения – увреждане на имущество и закана за ликвидиране. Ако бъде приет за отговорен, той ще би трябвало да изтърпи и първата си присъда.

Инцидентът стана към 11 часа на 21 август, когато след лишаване на преимущество на изхода на Добрич, Шалтера с ръководеното от него " Ауди " стартира да преследва лекия автомобил " Пежо ". Мъжът създава изстрели, изтласква другата кола от пътя и принуждава лидера й да спре. Нанася му удар с пестник в лицето.

От мястото на произшествието са конфискувани гилзи, а муниции и пълнителят на оръжието са конфискувани при претършуване на " Ауди " -то. Самото оръжие, за което следва да бъде направено експертно умозаключение, е предадено от малолетния наследник на причинителя, осведоми прокурор Любенов. Той добави, че следва и потърпевшият, който е настанен в болница, да бъде освидетелстван какви увреждания е получил.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР